2021. augusztus 04., szerda, Domonkos és Dominika

Kispest

Jelfák az úton

 A tíz állomásból, tíz „versszakból”, tíz installációból, azaz jelfából álló komplex élményt nyújtó séta 1,6 kilométeren át vezeti a látogatót és nyújt komplex művészeti-építészeti-környezeti élményt a Wekerletelepen. A Jelfák az úton elnevezésű Wekerlei Térvers egyedülálló közösségi alkotás, amely önkéntesek ötletelése és munkája nyomán született meg, megvalósulását kétmillió forinttal támogatta az önkormányzat.

2021. február 07. vasárnap

Kormányzati kompenzáció még nincs, csak elvonás

 Várták, de kormányzati kompenzációról nem esett szó a Gulyás Gergely miniszterrel, a kerületi polgármesterekkel, a főpolgármesterrel folytatott egyeztetésen. Kispest vészköltségvetésében mínusz 2,7 milliárd indul az évnek.

2021. március 01. hétfő

Vinczek György, Kispest szociális- és egészségügyeiért felelős alpolgármestere

Kispest erőtartalékai a civil közösségekben és az itt élők kreativitásában állnak – vélekedik Vinczek György alpolgármester, aki valójában kíváncsi ember, szívesen hallgatja meg más jó és szomorító történeteit, és ha tud, igyekszik megoldást keresni a bajokra. Így a Városházán gyakran hangzik el; „majd a vinczekgyuri megoldja”! 

2021. március 04. csütörtök

Kispesti oltáshelyzetkép Dr. Nyírő Melinda tüdőgyógyász-háziorvossal

  Javában tart a harmadik hullám a több mint egy esztendeje bennünket fogva tartó Covid-járványban. Tények és mendemondák, politikai csatározások, csúsztatások, napi számháborúk kísérik az amúgy is nagyon nehéz időszakot. Ez a hosszan tartó állapot komolyan feszíti már a helyi közösség tagjait is. Sokan ugyancsak elesettnek, védtelennek érzik magukat.

2021. március 23. kedd

Búcsú a Közpark igazgatójától

 Bán Zoltán 50 évesen hunyt el a koronavírus-fertőzés következtében. A Közpark igazgatóját saját halottjának tekinti az önkormányzat.

2021. április 12. hétfő
© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.