2023. június 05., hétfő, Fatime és Fatima

Ismét Ars Sacra Fesztivál

2021. szeptember 13. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

Hagyományosan a Kispesti Helikon Kulturális Egyesület művészeinek kiállításával és a Wesley Károly Kórus koncertjével kezdődött az idei Ars Sacra Fesztivál a Magyar Evangéliumi Testvérközösség Méltóság Napja Templomában. A kiállított művek szeptember 18-ig láthatóak.

Köszöntőjében Burány Sándor országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a művészetek között egészen különleges helyet foglalnak el azok a művek, képzőművészeti és irodalmi alkotások, amelyeket a vallás ihletett. Minden gondolkodó ember egy idő után elkezd azon töprengeni, hogyan keletkezett a világ, mi az ember dolga, feladata ebben a világban. Ez a gondolat előbb-utóbb mindenkit elvezet a valláshoz. A művészet is vissza-visszanyúl a forráshoz - fogalmazott.

Vinczek György alpolgármester a pápalátogatás kapcsán televíziós élményeiről mesélt. A korábbi államtitkár, Tóth Zoltán az Olvasunk és főzünk! – Adjatok enni a szegényeknek! program budaörsi tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal. A Budaörsi Olvasókör együttműködve az Oltalom Karitatív Egyesülettel évek óta segíti a legszegényebbeket.

A képeket Skoda Éva, a Helikon egyesület elnöke ajánlotta a közönség figyelmébe.

Az est folytatásában a Wesley Károly Kórus koncertjét hallgathatták a megjelentek. A Magyar Evangéliumi Testvérközösség énekkarát Iványi Tamás dirigálta.

 

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.