2023. június 09., péntek, Félix
GP

A polgármester: Gajda Péter rovata

Kategória: Vélemény
2011. máj. 03. kedd

Két hete azt olvastam az egyik helyi lapban fideszes alpolgármestertársam  szájából nyilatkozva, hogy az elmúlt évek „látványberuházásai” helyett, most majd a fontos dolgokra fogunk koncentrálni. (Nem szó szerint idézve, de a mondanivaló lényege ez volt.) Sokat gondolkodtam azon, hogy érdemes-e ezzel a kijelentéssel újra foglalkozni, hiszen fideszes barátaim ezt szajkózták már a választások alatt is. A választók meg persze eldöntötték, amikor a programomra szavaztak, hogy az elmúlt évek „látványberuházásai” bizony fontosak voltak számukra. Nyilván ha nem így van, nem szavaztak volna rám és munkatársaimra közel 12 ezren.

Aztán az elmúlt hetekben, ahogy jött a jó idő és sokat jártunk a Kós téren, központi játszótéren, iskolákban, megújult focipályákon és a felújított óvodákban, újra elgondolkodtam ezen a kijelentésen. És örömmel láttam, hogy ezeknek  a ”látványberuházásoknak” nem csak én örülök, nem csak nekem fontosak, hanem annak a sok ezer kispestinek, akik a megújult tereken játszanak, pihennek, használják a sportpályákat, leülnek az új szökőkutak mellé, átépített ovikba járatják gyermekeiket, vagy a teljesen felújított KMO-ban kapcsolódnak ki, és még sorolhatnám. Ezek a mi kispesti „látszatberuházásaink”.

De hát mi más lehet a feladatunk, minthogy emberi környezetet biztosítsunk az itt élőknek, normális iskolai és óvodai ellátást nyújtsunk, lehetőséget teremtsünk a mozgásra, az egészséges életmódra és persze segítsük azokat, akik bajba jutottak, nehéz anyagi körülmények között élnek, vagy betegek. Őket is „látványberuházások” sorával segítettük. Ha ez látszat, akkor vállalom, és a jövőben is ösztönözni fogom a „látványberuházások” sorát Kispesten.

Örülök viszont, hogy vannak ügyek, amiben egyet tudunk érteni, mégha most mintha ebből lenne kevesebb. Nemrég ülésezett az a bizottság, mely az idei beruházások sorrendjét hivatott eldönteni. Bár kicsit nehezebb helyzetben voltunk, mint tavaly, hiszen fejlesztési bevételeink nem folynak be olyan ütemben, mint az elmúlt években, és sajnos azt is konstatálnunk kellett, hogy vannak olyan fejlesztések, amikkel a bevételek hiányában még várnunk kell. Abban mégis egyetértettünk, hogy  vannak dolgok, amiket már nem lehet húzni halasztani. Ilyen az Erkel Iskola tornatermének rég várt megépítése és az önkormányzati sporttelep felújításának megkezdése. Mindkettő kiemelten fontos cél, s mindkettőbe bele tudunk vágni idén, mert azért van, amiben egyet tudunk érteni.

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.