2024. április 12., péntek, Gyula

A Tavasz Kupán a Kós iskola úszói voltak a legjobbak

2013. március 25. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 

Csaknem 400 kispesti általános iskolás diák versengett a jubileumi Tavasz Kupán Kispesti Uszodában. A különböző versenyszámokban megtartott megmérettetésen a Kós iskola diákjai voltak a legjobbak. Úszóversennyel köszöntötték a 25 éve átadott Kispesti Uszodát az általános iskolások.

Bár minden tavasszal megrendezik ezt a versenyt, az idei mégis különleges, hiszen jubileumi volt, amelyen most is mind a 12 kispesti iskola részt vett. A gyerekeket Gajda Péter polgármester köszöntötte, megemlítve a sportlétesítmény megújulásának talán legfontosabb állomását: az európai uniós támogatással most kezdődött energetikai korszerűsítés eredményeként napkollektorok fűtik majd a medencék vizét.

A megnyitó után egyéni számokban és váltókban mérték össze úszótudásukat a gyerekek.

Összesítésben a Kós iskola úszói szerezték a legtöbb pontot, s ezzel megszerezték a jubileumi Tavasz Kupát. A Pannónia iskola lett a második, a Bolyai diákjai a dobogó harmadik fokára állhattak fel. Az alsós úszók Tóthné Szabó Éva, a felsősök Vinczek György alpolgármestertől vehették át az érmeket és ajándékokat.

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.