2024. máj. 22., szerda, Júlia és Rita

Többe kerülhet a térfigyelő

Kispest
2011. máj. 03. kedd

Lázár Tamás a kerület közbiztonsági tanácsnoka vett részt azon a tájékoztató fórumon, melyre a BRFK vezetése invitálta a fővárosi kerületek szakembereit és politikai vezetőit. Ezen a tájékoztatón derült ki, hogy a fővárosi rendőrök változtatni szeretnének a budapesti térfigyelő rendszerek üzemeltetésén.

Főleg azokat a szerződéseket kell újraírni, illetve megváltoztatni, melyeket a kerületek kötöttek a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal annak érdekében, hogy a térfigyelő kamerák képeit értékeljék és intézkedjenek. Eddig ugyanis a legtöbb helyen - így Kispesten is - szabadnapos rendőrökkel szerződött a városrész vezetése, óránként valamivel több, mint 1000 forintot fizetve a zsaruknak.

A főrendőrök, most úgy látják, hogy ez a megoldás szabálytalan, hiszen szabadnapos rendőr nem öltözhet egyenruhába és a szolgálati parancsnok fegyvert sem adhat ki nekik. Ezért júniustól csak túlórában foglalkoztathatják a térfigyelős rendőröket, ez pedig jelentősen többe kerülhet az önkormányzatnak. Mint megtudtuk Kispesten ez éves szinten akár több, mint 12 millió forint pluszkiadást is jelenthet, ami az önkormányzat jelenlegi költségvetésében nem szerepel. Úgy tudjuk a probléma megoldásáról az elmúlt hetekben elkezdődtek az egyeztetések a városháza vezetése és a kerületi kapitányság között.

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.