2023. június 09., péntek, Félix

Bezárják a Kispest-szektort a Bozsik Stadionban?

Kispest
2013. április 19. péntek Írta: Csizmadia Viola

 

George F. Hemingway, a labdarúgó OTP Bank Ligában hatodik Budapest Honvéd tulajdonosa a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának büntetése nyomán kilátásába helyezte, hogy bezárják az álló, úgynevezett Kispest-szektort a Bozsik Stadionban – adta hírül az MTI.

A piros-feketéket a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésen történt „cigányozás” miatt 400 ezer forintra büntette az MLSZ illetékes bizottsága.
„A megengedhetetlen és büntetendő rigmusok eredete az álló, úgynevezett Kispest-szektor. Sajnálatos, hogy a legkitartóbb, leghangosabb, legértékesebb szurkolóink közül is sokan ide váltják a jegyüket - áll George F. Hemingway MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyet a klub honlapján is felolvasott videóüzenetben.

- Amennyiben akármelyik követező hazai mérkőzésen ismét előfordul, hogy e szektorból megengedhetetlen rigmusok rontják el a többiek szórakozását, a következő mérkőzésre ezt a szektort lezárjuk, és kizárólag a hazai ülőtáborba árulunk jegyeket.”
Hemingway hozzátette: nehéz szívvel hozta meg ezt a döntést, hiszen tudja mennyit segít a csapatnak a kispesti ultrák buzdítása, ugyanakkor úgy véli, el kell választaniuk a pozitív dolgokat a megengedhetetlentől.
A sportvezető elmondta, 2009 nyarán Orbán Viktorral egyeztetett a magyar labdarúgás helyzetéről, s akkor egyetértettek abban, hogy a legfontosabb a futballkultúra visszaállítása Magyarországon. Hemingway szerint az objektív felelősség - amely alapján a klubok viselik a felelősséget a szurkolóik viselkedéséért - az egyetlen út a futballkultúra visszaállítására a stadionokban.
A Ferencvárost 1-0-ra legyőző Honvéd jelenleg a hatodik helyen áll a bajnokságban, hátránya mindössze négy pont a harmadik Videotonnal szemben. A kispesti együttes szombaton a Kecskemétet fogadja.

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.