2024. máj. 22., szerda, Júlia és Rita

Vihar előtti csend

Kispest
2011. máj. 03. kedd

Szeszélyes volt az április az időjárás szempontjából, de a városházi ügyekben nem hallottunk most nagyobb csörtéről. A polgármester ugyan nehezményezte, hogy a Fidesz látványberuházásnak nevezte az óvoda és iskolafelújításokat, a városrehabilitációs fejlesztéseket, de nem jött magyarázat a Fidesz részéről, hogy mely szociális, vagy oktatási beruházással nem értenek egyet. Valószínű csak a központi kommunikációs kottából kellett idézniük egy-két szót.


A testületi ülés is nagyobb perpatvar nélkül zajlott le. Az LMP képviselőjének javaslatára létrehoztak egy Zöld munkacsoportot, amely lényegében a környezetvédelmi bizottság feladatait látja majd el. Hogy erre mi szükség, és milyen lesz a tagok díjazása, az csak később derül ki.

A képviselők többsége már csak kényszerből mosolygott, amikor „Újságtemető” Gerháth Csaba, folytatta ámokfutását lap ügyben. Most 8 millió forintot szavaztatott meg Fideszes kollégáival egyetértésben arra, hogy egy kerületi újságban vegyen hirdetési felületet az önkormányzat. Az MSZP-s képviselők ugyan meg szerették volna tudni, hogy mi szükség van erre, és miért kell egy vállaltan nem független orgánumot támogatni. Ám néhány kimotyogott szón kívül nem kaptak mást.


Elfogadták a képviselők a tavalyi évről szóló pénzügyi beszámolót is, e szerint 150 millió forintos plusszal (!) zárta az évet az önkormányzat. Ez szinte példátlan az országban, komoly költségvetési szigorra, és a fejlesztések tudatos ütemezésére volt ehhez szükség.


A környezetük ápolásáért 8-an kaptak Zöld Kispestért díjat, amelyeket egy hangulatos ünnepségen adtak át. A résztvevők figyelemfelhívó előadást hallhattak arról is, hogy miért jó, ha a beton helyét átveszik a növények. Megtudtuk, hogy a „zöldítés” ilyen formában nem csak esztétikai igényeinket elégítik ki, hanem komoly gazdasági előnyökkel is jár. Úgy érzem, jót tenne a kerületnek, ha a képviselők ilyen, és ehhez hasonló hasznos dolgokkal is foglalkoznának a presztízs jellegű, ugyanakkor sehova sem vezető csatározások helyett. Nem másért, csak amiért megválasztották őket.  

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.