2023. június 09., péntek, Félix

Bearanyozott év vége az Arany oviban

Kispest
2012. december 27. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

Valóban aranyos lett az Arany ovi karácsonya: december végén jött a hír, hogy 193 millió forint európai uniós támogatást nyert az önkormányzat az Arany Óvoda bővítésére – tudatta a jó hírt Gajda Péter polgármester.

Kispest legnagyobb, a '70-es években épült óvodájában, „korára” való tekintettel az elmúlt években kisebb felújításokat már folyamatosan végeztetett az önkormányzat, ám bővítésre csak most kerülhet sor. Soha jobbkor nem jöhetett volna ez a lehetőség, hiszen az integrált nevelési programmal dolgozó intézmény 100-120 százalékos a kihasználtsággal működik, hiszen itt sajátos nevelési igényű gyerekeket is fogadnak.

A sikeres pályázatnak köszönhetően a jelenleg hat csoportszobás intézmény újabb három csoportszobával és egyéb kiegészítő helyiségekkel, nagyobb tornateremmel, fejlesztő szobákkal, nagyobb személyzeti helyiségekkel, irodákkal, orvosi szobával, új mosdókkal, szertárakkal bővül majd. Az új csoportszobák a földszinten, a kiegészítő helyiségek egy része pedig az emeleten kap majd helyet. Megújul az udvar, és akadálymentes lesz az épület, és megújuló energiaforrást – napkollektor rendszert – is használnak majd. Lesznek új bútorok és kerti játszóeszközök is az Arany Óvodában.

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.