2023. június 09., péntek, Félix

Az év vége slágere: a közétkeztetés

Kispest
2012. december 22. szombat Írta: Csizmadia Viola

 

Szinte nem is esett szó másról, mint a kerület közétkeztetéséről az önkormányzati közmeghallgatáson. A gondok nem új keletűek, hiszen Gajda Péter polgármester már hetekkel, hónapokkal ezelőtt, amikor először értesült a problémáról, az ételre vonatkozó minőségi és mennyiségi kifogásokról, több intézménybe is ellátogatott, hogy személyesen győződjék meg a panaszok jogosságáról. Ennek folytatásaképpen 2013. január 16-ra egyeztető megbeszélésre hívta a szülőket, az intézmények vezetőit és a szolgáltatót.

Az érintetteknek küldött levelében Kispest polgármestere a probléma közös megoldását szorgalmazza. „A megbeszélés célja, hogy olyan közös ellenőrzési mechanizmust állítsunk fel, mely elvezet az ételek minőségével kapcsolatos panaszok megszűnéséhez, egy olyan pontosan meghatározott metódus keretében, melybe a szülői munkaközösségeket is maradéktalanul be tudjuk vonni. A cég vezetése erre a javaslatra nyitottnak mutatkozott.” – írja Gajda Péter, hozzátéve: „célom, hogy a felmerült gondokat megoldjuk, és gyermekeink egészséges, fogyasztható, mennyiségében és minőségében is kifogástalan ételt kapjanak.”

A közmeghallgatáson a Kispesti Civilek a Közétkeztetésért képviseletében Kertész Krisztián felolvasta a szervezet nyílt levelét, amelyet a polgármesterhez is eljuttattak. Ebben javasolják, hogy az egyeztetésre már korábban, január elején kerüljön sor, és mivel „a problémák kerületszerte jelentkeznek, de tapasztalataink szerint nem egy időben érintik a különböző intézményeket...valamennyi érintett intézményvezető és a szülői munkaközösség vezetői mellett a témában aktív szülői civil csoportok, illetve az ebéd házhozszállításban érintett idősek képviselői is vegyenek részt.”

Gajda Péter elmondta, azért gondolta a január 16-i időpontot, mert addig részletesen ki tudják dolgozni a mindenki számára elfogadható javaslatokat, a szűkebb körű megbeszélés pedig eredményesebb lehet. Hangsúlyozta, közös a cél, hogy megfelelő minőségű, egészséges ételt kapjanak a gyerekek.

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.