2023. június 09., péntek, Félix

Egymillió forintos magánfelajánlás az ösztöndíjasoknak

Kispest
2012. december 18. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

A Bursa Hungarica önkormányzati ösztöndíj mellett egy kerületben élő magánszemélytől, Dr. Halász Gézától fejenként 40.000 forint plusztámogatást kaphatott 25 felsőfokú tanulmányokat folytató kispesti diák. Köszönet érte!

A plusztámogatás Dr. Halász Gézának köszönhető, aki 1 millió forintot ajánlott fel a leginkább rászoruló, felsőoktatásban tanuló kispesti fiatalok támogatására.

A Városházán tartott ünnepépségen Gajda Péter, Kispest polgármestere kiemelte: ritka esemény egy kerület életében, ha valaki önzetlenül ajánl föl nagyobb összeget a köznek, s amelyet az önkormányzat segítségével kíván szétosztani. A polgármester nagyon megköszönte a diákok és az önkormányzat nevében is a nemes gesztust az adományozónak.

 

Dr. Halász Géza elmondta, hogy miután lezárta műszaki egyetemi tanári pályáját, a ’90-es évek közepétől vállalkozói tevékenységet folytatott, ennek nyereségből fordított a mostani jótékonyságra. Mint elmondta, a tanulás a legjobb befektetés, ezért erre buzdította a díjazottakat is.

 

A pénz felosztására az egyébként is futó jövő évre támogatást nyújtó Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat adott alapot. A pályázati nyertesek között a leginkább rászoruló 25 diák – Balogh Alexandra, Brebovszky Péter, Császár János, Csörget Tibor Pál, Dorman Mónika, Erőss István, Fábián Eszter, Fábián Tamás, Fülőp Levente, Fülőp Lívia, Gurály Adrienn, Havas Egon Péter, Kangyal Réka, Kiss Brigitta, Kormann Eszter, Kovács Barbara, Lantos Péter, Rédai Krisztián, Rubányi Győző István, Sallai Péter, Selmeci Gábor, Szita Dávid Bence, Szita Veronika Diána, Tusa Jázmin Pálma és Varga Bernadett Mária – egyenként 40.000 forint plusztámogatást kaphatott.

 

 

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.