2024. június 14., péntek, Vazul

Akik a legtöbbet tették Kispest közbiztonságáért az idén

Kispest
2012. december 16. vasárnap Írta: Csizmadia Viola

 

Ünnepélyesen átadták az Év rendőre, az Év tűzoltója és az Év polgárőre címeket. További nyolc rendőrt, négy tűzoltót és két polgárőrt jutalmaztak kiemelkedő munkájukért.

 

Több mint tizenöt éve köszönti az önkormányzat azokat a rendőröket, tűzoltókat és polgárőröket, akik abban az évben a legtöbbet tették Kispest közbiztonságáért, a kerületben élők nyugalmáért.

 

Köszöntőjében a polgármester viszonylag nyugodt évnek nevezte 2012-t, mint mondta, nem történt jelentős tűzeset, katasztrófa, rendkívüli esemény és kiemelt bűncselekmény sem Kispesten. Ezzel szemben több olyan változás történt – például a rendőrség és a közigazgatás átszervezése –, amelyek érintik a közös munkát – fogalmazott Gajda Péter. Azt mondta, közös az akarat, hogy a változások hátrányaiból minél kevesebbet érezzenek a kispestiek. A polgármester hangsúlyozta, közös cél az is, hogy a jól működő programokat, amiket a múltban közösen határoztak el, a jövőben is folytatni tudják, annak ellenére, hogy nem biztos, az ehhez szükséges források rendelkezésre állnak-e majd.

 

A polgármester Dr. J. Nagy Éva jegyzővel adta át a díjakat a kiváló munkát végzett közbiztonsági dolgozóknak. Az Év rendőre Tropa Dávid Dezső rendőr főtörzsőrmester lett

felelősségteljes és megbízható szakmai munkájáért, a rendőrök és a kispesti kapitányság megbecsülését szolgáló tevékenységéért.

 

A képviselő-testület az Év tűzoltója elismerő címet adományozta Takács György tűzoltó zászlósnak rendkívüli igényességgel és kiemelkedő hatékonysággal végzett munkájáért,

a technikai feladatok példaértékű ellátásáért.

 

Novák Bálint, a Kispesti Készenléti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja lett az Év polgárőre a kerület lakóinak biztonságát, a kispestiek nyugalmát szolgáló, kiemelkedő tevékenységéért, a rendőrség munkáját segítő önzetlen szolgálatáért.

 

Elismerő oklevelet és pénzjutalmat adományozott az önkormányzat Kispest közbiztonságáért kifejtett odaadó munkájáért Sörös Szilárd rendőr törzszászlósnak, Szabó Csaba rendőr őrmesternek, Majorné Kökényesi Gabriella rendőr főtörzsőrmesternek, Molnár Zita rendőr őrmesternek, Siraki Beáta rendőr főtörzsőrmesternek, Hunkár Erzsébet rendőr főtörzszászlósnak, Dobák Szilvia rendőr törzszászlósnak, Buncsák Mátyásné rendőrségi közalkalmazottnak, Bertók Szabolcs tűzoltó hadnagynak, Fülöp Sándorné tűzoltó századosnak, Sándor Barna tűzoltó zászlósnak, Varga Zsolt József tűzoltó törzsőrmesternek,

Lantos Raffaelnek, a Kispesti Polgárőr Egyesület tagjának és Molnár Krisztiánnak, a Kispesti Készenléti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjának.

 

 

Négy művet adott elő: Jules Massenet Thais című operájából a „Meditation” című hegedűszólót, Antonio Vivaldi Négy évszak című versenymű-sorozatából „A vihar” című tételt, Francesco Sartori „Time to say goodbye” című világslágerét, majd az ünnepség zárásaként Johannes Brahms Első magyar táncát.

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.