2023. június 09., péntek, Félix

Átrobog a Fényvillamos Kispesten is!

Kispest
2012. december 07. péntek Írta: Csizmadia Viola

 

Advent második vasárnapjától újra feltűnik a pesti korzón és a budai oldalon a csillogó díszruhába öltöztetett karácsonyi villamos: az idén a 2A jelzésű vonal mellett a 19-es és a 47-es villamos vonalán is találkozhatnak vele az utasok. December 21-én Pesten Pesterzsébet, Kispest és Pestszentlőrinc villamosvonalain barangol az éjszakában.A Fényvillamos immár negyedik éve közlekedik majd a karácsonyi időszak alatt, és normál BKK- díjszabás mellett lehet igénybe venni - írja a hvg.hu.

 

A karácsonyi időszakban ismét útjára indítja a budapesti fényvillamost: a téli ékszerként is emlegetett UV nosztalgiavillamoson 3500 méternyi fényfüzéren 39 200 hidegfehér és kék színű LED világít, utasterét pedig ünnepi díszítés teszi hangulatossá, így kívül-belül igazi karácsonyi hangulatot teremt, amerre elrobog.

A járat normál díjszabással vehető igénybe. Hétfőtől péntekig a 2A, szombaton és vasárnap a 47-es, a két ünnep közötti időszakban pedig a 19-es villamos vonalán szállítja utasait, de december 24-én, Szenteste, és Szilveszter napján, december 31-én a járat közlekedése szünetel.

A hagyományokhoz kapcsolódóan a Fényvillamos az idén is különleges péntek éjszakai csavargásra hívja vállalkozó kedvű utasait: december 14-én Budán, Hűvösvölgy, Farkasrét és Kamaraerdő, míg december 21-én Pesten Pesterzsébet, Kispest és Pestszentlőrinc villamosvonalain barangol az éjszakában. A városnéző járat mindkét esetben a 2A jelzésű villamosok Boráros téri végállomásáról indul este 21 órakor. A túra részvételi díja 800 forint/fő, amelyet a helyszínen kell fizetni.

December 15-én és 28-án a Széll Kálmán térről 22 órakor indul a sok-sok megállással tarkított, öt-hat órás fotóstúra a Fényvillamossal, amelynek részvételi díja 2000 forint/fő. December 15-én Buda, míg 28-án éjjel Pest villamosvonalain kaphatják lencsevégre a csillogó járművet mindazok, akik vállalkoznak a hosszú, hideg, ám annál izgalmasabb kalandokat és látványt ígérő útra. Mivel a villamoson nincs fűtés, a BKK azt kéri, öltözzenek melegen!

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.