2023. június 09., péntek, Félix

Búcsúval búcsúzott a nyár Kispesten

Kispest
2012. október 01. hétfő Írta: Csizmadia Viola

Volt itt minden, mint az igazi búcsúban: népi játszótér a Kaszinó udvarán, kézművessátor, árusok, mini vidámpark, háziállat- és lámasimogató, pónin lovaglás, vidám fejtörők a Kvízkalanddal, vattacukor és eszem-iszom ínycsiklandozó ételekkel. A kispestiek hagyományos nyárbúcsúztató Mihály napi programját a Fő utca Templom tér felőli részén a KMO Művelődési Ház munkatársai szervezték. A nézők  szalmabálákon ülve nézhették a színpadi produkciókat.

A katolikus templom előtti színpadon a Fabula Bábszínház bemutatójával kezdődött a nap. Az előadás után gólyalábasok népesítették be a teret, majd Dani betyár mutatta be, hogyan kell bánni lóval és karikás ostorral. A Die Lausbuben együttes igazi sramlizenéjével mulattatta az egybegyűlteket. Kicsik és nagyok tátott szájjal nézték a kispesti erőembert, Nick Árpádot.

A délután a különféle műfajú zene és a tánc jegyében telt: a Holló együttes zenés műsora elsősorban a gyerekeket szórakoztatta, de mindenki örömére a világhírű Vujicsics együttes és a Tabán Táncegyüttes varázsolt valódi szerb hangulatot a térre.

A Magyar Állami Operaház művészeiből alakult Újborváry Borlovagok Együttes bordalokat, szerelmes és mulató énekeket, népdalokat, történelmi dalokat, operett-, musical- és operarészleteket adott elő, Kurkó József és Tótpál Szilvia közreműködésével.

A Mihály-napi Búcsút a 2008-ban show-tánc világbajnoki címet szerzett HuNKuN DaNCe és az idei Csillag Születik tehetségkutató győztese, Mészáros János Elek énekes, valamint a Kolompos együttes koncertje és fergeteges táncház zárta. A résztvevők között ott volt Gajda Péter polgármester is, aki köszöntötte a kispestieket.

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.