2023. június 09., péntek, Félix

Börzére mentek az iskolák

Kispest
2012. szeptember 28. péntek Írta: Csizmadia Viola

 

Mazsorett- és divatbemutató? De hogy kerül mindez a KMO Művelődési Ház 11. regionális középiskolai sulibörzéjére? A válasz egyszerű: az oktatási programokon túl a bemutatkozó iskolák különféle színes programokkal igyekeztek kedvet csinálni a gyerekeknek az iskolaválasztáshoz.

Az idei sulibörzére, amelyet támogatás hiányában az intézmény saját forrásból rendezett, tizenkilenc középiskola, köztük három kispesti (a Deák, a Trefort és a Ganz), valamint a Kispesti Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ hozta el programját.

A művelődési házban 2003-ban volt először ehhez hasonló pályaválasztási börze, azóta a kerületi általános iskolák szervezetten vesznek részt a programon. Már szinte természetes, hogy a középiskola- és pályaválasztás előtt álló 7. és 8. osztályos tanulókat elhozzák ide. A bejelentett csoportokkal és az egyéni érdeklődőkkel együtt összesen mintegy 900 látogatója volt az iskolatoborzónak és reményeink szerint ez a program 2013-ban sem marad el – mondta Forgon Miklós művelődésszervező, az esemény házigazdája.

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.