2024. máj. 22., szerda, Júlia és Rita

A képviselő-testület nyáron is dolgozik

Kispest
2012. július 19. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

Alig fél óra alatt megtárgyalta a képviselő-testület rendkívüli nyári ülésén azt a hét napirendi pontot, amelyek között döntött arról, hogy felhatalmazzák Gajda Péter polgármestert a Kispesti Csillagfény Bölcsőde bővítésére és korszerűsítésére elnyert 150 milliós pályázat szerződésének aláírására.

Bár a testület létszáma közel sem volt teljes, hiszen a 18 képviselőből csupán 13 volt jelen, határozatképtelenség nem veszélyeztette a munkát. A képviselők elfogadták: támogatási szerződést köt az önkormányzat a VÁTI Nonprofit Kft. Közép-magyarországi Területi Irodájával, s ennek értelmében a társaság a Csillagfény Bölcsőde kapacitásbővítésével kapcsolatos európai uniós pályázat megvalósításában részt vesz. Mint ismeretes, az önkormányzat 150 millió forintot nyert a bölcsőde felújítására és bővítésére. A projekt keretében megújul a konyha, átalakítják, bővítik és részlegesen akadálymentesítik az épületet, rendezik a kertet, parkolókat építenek, a lapos tetőn 40 négyzetméteres napkollektoros rendszert alakítanak ki. A beruházás után két új csoportszobával bővül majd az intézmény, így további 25, összesen már 125 kispesti kisgyermek ellátására lesz lehetőség. A bővítés után nyolc új munkatárssal is gyarapodik a bölcsőde, amely alkalmassá válik a sajátos nevelési igényű, hátrányos helyzetű gyermekek szakszerű ellátására.

Az ülésen most módosított piacok és vásárok rendtartásáról szóló üzemeltetési szabályzat szerint a jövőben déli 12 óra és délután 15 óra között gépjárművel behajtani és tartózkodni sem lehet a piac területén. Az üzleteket csak délig, illetve délután három óra után lehet feltölteni áruval, és ekkor szabad rakodni is.

Ezen kívül a képviselők módosították a piac üzemeltetési szabályzatát, és európai uniós pályázathoz kapcsolódó támogatási szerződésről döntöttek.

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.