2024. június 14., péntek, Vazul

Arany évek 60+ Wekerlén

Kispest
2012. máj. 09. szerda Írta: Csizmadia Viola

Az aktív idősödés évének jegyében hirdette meg a Wekerlei Kultúrház az Arany évek 60+  elnevezésű képzőművészeti pályázatát, melyen számos kategóriában indulhatnak a hatvan életévüket betöltött jelentkezők.

A WKK a Kispesti Segítő Kéz Gondozó Szolgálattal karöltve 2012 áprilisában rendezte meg Idősen is fiatalosan elnevezésű, nagy sikerrel lebonyolított rendezvényét. A rendezvény számos izgalmas és tartalmas programja mellett, Szabó Mária igazgató itt ismertette első ízben a hatvan év felettieknek szóló ARANY ÉVEK 60+ Képzőművészeti pályázatot. A Wekerlei Kultúrház rendezvényeivel, programjaival igyekszik az idősebb korosztályt is megszólítani. Az intézményben működik nyugdíjas torna, kártyaklub, foltvarró klub, valamint kirándulásokat, budapesti sétákat is szerveznek.

A 2010-ben meghirdetett és jelenleg is nagy sikerrel működő „Fogadj örökbe egy fát Kispesten!” programon több mint 150 kispesti lakos fogadott örökbe közterületen található facsemetét. A legfiatalabb pályázó nem volt egy éves, a legidősebb pedig 86 életévét már betöltötte.

A most meghirdetett pályázat kiemelten a 60 év felettieknek szól. Ettől a korosztálytól várja az intézmény azokat a képzőművészeti alkotásokat, melyek az utóbbi három évben készültek, és segíthetnek annak tolmácsolásában, hogy az ifjabb nemzedék mit tanulhat a már nagyobb tapasztalattal rendelkezőktől, hogy milyen a világ a 60 felettiek szemével.

 

Az alkotásokat az alábbi kategóriákban várják:

1. fotó, fotómontázs
2. festmény (technikai megkötés nincs)
3. rajz (technikai megkötés nincs)
4. egyéb (tűzzománc, grafika, nyomat stb.)

A pályázati kiírásban szerepel még, hogy egy alkotó maximum két alkotással pályázhat. Egyéb megkötés nincs.

Az alkotásokat 2012. szeptember 4- ig kell eljuttatni a Wekerlei Kultúrházba (1192 Bp. Petur utca 7.). A szakmai zsűri által kiválasztott alkotások 2012 őszén kerülnek kiállításra és díjazásra. A zsűri által legjobbnak ítélt munkák alkotói vásárlási utalvánnyal és egyéb tárgyi ajándékokkal gazdagodnak.

 

 

 

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.