2023. november 30., csütörtök, András és Andor

Bölcsődei dolgozókat köszöntöttek

Kispest
2012. április 22. vasárnap Írta: Csizmadia Viola

Április 21-e a Bölcsődék Napja, amely 2010-től államilag is elismert ünnep Magyarországon. 1852-ben ezen a napon nyitották meg az ország első bölcsődéjét Budapesten a Kalap utcában. Ennek tiszteletére rendeztek szakmai konferenciát a Kispesti Munkásotthonban.

 

Gajda Péter polgármester köszöntőjében elmondta: az önkormányzati és a köznevelési törvény változásai szerencsére nem érintik a kispesti bölcsődék életét. Míg az alap és középfokú oktartással járó feladatok elkerülnek az önkormányzattól, addig a bölcsődei és az óvodai ellátás továbbra is helyi feladat marad. A polgármester a gazdasági nehézségekre utalva kiemelte: bár az önkormányzat költségvetése szűkös, Kispest város továbbra sem tervezi a bölcsődei térítési díjak emelését, államilag kikényszerített „sarc” bevezetését, mert meggyőződése, hogy nem lehet a kispesti családokat terhelni, életüket tovább nehezíteni. A polgármester reméli, hogy Kispest hat bölcsődéjében e nélkül is zavartalanul folytatódhat több mint 440 kisgyerek magas színvonalú ellátása. Gajda Péter elmondta azt is, hogy a bölcsődei férőhelyek bővítésére pályázatot nyújtott be az önkormányzat és van remény arra, hogy a döntéshozók is támogatják majd terveiket.

A program házigazdája, Brinza Istvánné, az Egyesített Bölcsődék vezetője elmondta: második alkalommal ünneplik Kispesten a Bölcsődék Napját. Ez alkalomból a rendezvényen Becsei Antal Attiláné, a Csillagfény Bölcsőde kisgyermeknevelője a polgármestertől és Mihály Andrástól, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnökétől vehetett át elismerő oklevelet kimagasló szakmai munkájáért.  Barkaszi Lajosnénak, a Gyöngyszem Bölcsőde kisgyermeknevelője a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete kispesti tagozatának oklevelét és ajándékát vehette át. 

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.