2023. június 09., péntek, Félix

Mint a mesében....

Kispest
2012. február 01. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

 

 

Hozott is meg nem is jó híreket az a levél, amelyet a napokban küldött a Budapesti Közlekedési Központ vezetője, Vitézy Dávid a 42-es villamos vonalának meghosszabbításához kapcsolódó aluljáró tervéről és az Ady Endre út régen várt felújításáról - írja blogjában Gajda Péter polgármester.

 

 

A képviselő-testület októberi ülésén már tárgyalt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 15 milliárd forintos elképzeléséről, amelynek eredményeképpen a 42-es villamos egészen a XVIII. kerületi Gloriett lakótelepig járhat majd. Kispestet a Határ út és a Tulipán utca közötti szakasz teljes felújítása érinti. Új vonalszakasz a Tulipán utca és a Gloriett lakótelep között épül 2,7 km hosszan a Puskás Ferenc utca – Csapó utca – Barta Lajos utca – Kinizsi utca – Margó Tivadar utca nyomvonalon. A két szakaszból álló projekt a tervek szerint 2014-2020 között valósulna meg.

 

Örömteli hír, hogy a levél tanúsága szerint a 42-es villamosvonal felújítását és meghosszabbítását célzó program továbbtervezése folytatódhat. A kiviteli tervek elkészítésére, illetve a területszerzés finanszírozására már elkészültek az előkészítési javaslatok, ám a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatói levele még nem érkezett meg, így a további előkészítés finanszírozása bizonytalan.

És akkor mi lesz az Ady Endre út már régen beígért felújításával – vetődik fel a jogos kérdés?

A levél sajnos sejteti, hogy korábban hiába szerepelt a főváros költségvetésében forrás az Ady Endre út áthúzódó felújítására, a 42-es villamos útvonalának meghosszabbítása a XVIII. kerületiig bizony erősen hátráltathatja, akadályozza, talán még lehetetlenné is teszi a beruházás megkezdését. „ A 2012-es útfelújítási programban a XIX. kerület Ady Endre út felújítása a villamosvágány felújításával közösen szerepel. Megértjük önöket, látva a villamospálya felújításának elhúzódását, hogy külön szeretnék kezelni az útfelújítási programot a vágányfelújítástól.”

A levél hivatkozik a főváros útfelújításra szánt kereteinek szűkösségre, de ígéretet tesz az út egy szakaszának mielőbbi, leghamarabb 2013-ra várható felújítására.

 

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.