2024. június 14., péntek, Vazul

Adventköszöntő lampionos felvonulás

Kispest
2011. december 02. péntek

Immár harmadszor köszöntötték a kispestiek lampionos felvonulással az adventet. Az önkormányzati rendezvényen a résztvevők először bekapcsolták a kerület ünnepi díszvilágítását a Templom téren, majd zenés kíséret mellett átvonultak a Kossuth térre, és ott közösen meggyújtották az első adventi gyertyát is.

A Templom téren kezdődő eseményen Gajda Péter polgármester emlékezett arra, hogy 2006 óta hagyomány már, hogy Templom téren gyúlnak ki Kispest ünnepi fényei. Köszöntőjében büszkén beszélt az idei év eredményeiről, az elkészült sportpályákról, a felújított játszóterekről, a megújuló szociális intézményekről.
Köszöntője után a polgármester a gyerekekkel közösen kapcsolta fel a tér díszvilágítását, valamint a Kossuth, a Kós Károly és a Városház terek ünnepi fényeit is. Később Hegedűs László római katolikus esperes-kanonok, majd Széll Bulcsú evangélikus lelkipásztor beszélt az advent jelentőségéről.


A több száz lampionos kispesti ezután az Obsitos Fúvószenekar vezetésével a Fő utcán és az Üllői úton vonult át a Kossuth térre. Csaknem 350 lampiont a kerületi óvodások és iskolások ingyen kapták, de a helyszínen is vásárolhattak maguknak az érdeklődők.

Fél hat után már nagy volt az izgalom a Kossuth téren, ahol a gyülekező nézők kíváncsian várták a gólyalábas tűzzsonglőröket és a szekéren érkező Mikulást.

Önkéntes gyerek-jelentkező itt is akadt bőven, aki a polgármesterrel közösen meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját és felkapcsolta a színes fényeket a mindenki karácsonyfáján a téren. Az este a SZÖSZ Társulat műsorával záródott. A hideg ellen az önkormányzat sátrában ingyen forralt bort és meleg teát kaphattak a kispestiek.

 

 

 

 

 

 

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.