2025. február 09., vasárnap, Abigél és Alex

Kellemesen magyaros

Kispest
2011. november 22. kedd Írta: Nagy István

Kispesti éttermi kalandozásaink következő állomásaként a Villanytelep melletti Bugac étterembe látogattunk el. Amint azt a névválasztásból sejteni lehetett, magyaros dekoráció fogadott az épületbe belépve, ez azonban szerencsére egyáltalán nem volt giccses, vagy politikai töltetű, mint az manapság a hasonló profilú éttermek esetében megfigyelhető.

A bió és magyaros ételeket felvonultató étlapról először foghagymakrém levest választottunk sajttal és pirított kenyérkockákkal, valamint pontyhalászlevet. Bevallom, az adagok méretén kissé meglepődtünk, ugyanis nem csak egy kis csészényit kaptunk, hanem egy akkora tányért, hogy a halászlé önmagában felért egy egytálételes főétkezéssel. Az ízesítés terén sem volt ok panaszra, a foghagymakrém leves kellemesen pikáns, a kenyérkockák kellően aranybarnák voltak és a halászlébe is éppen a megfelelő mennyiségben került pirospaprika. A szálkák száma és mérete miatt azonban nehéz volt eldönteni, hogy eredetileg kifilézték a halat és az általunk talált darabok csak véletlenül maradtak benne, vagy csak egyszerűen szerencsénk volt.

A főfogásként rendelt kemencében sült kacsacomb petrezselymes burgonyával és párolt káposztával, valamint a bélszín mustármártással és steakburgonyával éppen megfelelő mennyiségű volt, igaz, az előtte elfogyasztott halászlé és foghagymakrém leves arányaihoz mérten talán valamelyest kevésnek bizonyultak. A kacsacomb méreteit tekintve inkább egy megtermett csirkéjére emlékeztetett, nem annyira a víziszárnyaséra. Az ízét illetően azonban hozta az elvárt színvonalt, éppen úgy, ahogy a pirítós ágyon tálalt bélszín, amely kellő mértékben volt átsütve. A húshoz tálalt mustáros szósz is kellemes volt, bár a csípősebb ízek kedvelői esetleg lágynak találhatják.

A desszertek terén ismét visszatértek a mega adagok. Az aranygaluskával szinte önmagában jól lehetett lakin, de a csokiöntetes gesztenyével töltött palacsinta is már alig-alig fért az ember gyomrába. A Bugac étterem tehát, egy-két apróságtól eltekintve, jól megállja a helyét az eddig mustrált kispesti mezőnyben. Mindössze az adagok arányain kéne egy kicsit változtatniuk.

 

© 2008-2025 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.