2024. máj. 22., szerda, Júlia és Rita

Átadták a sportdíjakat

Kispest
2011. november 22. kedd

 

Kispest Önkormányzata immár kilencedik alkalommal segíti az élsportoló fiatalok felkészülését. Idén is számos díjat osztottak ki a kiemelkedő eredményeket elért fiataloknak.A támogatásra kiírt pályázatra 83 sportolótól érkezett pályamű idén. A sportemberek ünnepség keretében vehették át az önkormányzati támogatást a Kispesti Munkásotthonban. Gajda Péter polgármester ünnepi beszédében kiemelte, hogy rengeteg munka és fáradság van ezek mögött a teljesítmények mögött, ezért is szeretne a kerület lehetőségeihez képest hozzájárulni a sportolók felkészüléséhez.

Mint elmondta, fontos, hogy a sportolók ne csak egy levelet kapjanak, hanem személyesen, ünnepség keretében gratuláljanak nekik a kiváló eredményekhez. A városvezető kiemelte, fontosnak tartja, hogy legyenek olyan példaképek, akikre felnézhetnek a fiatalok, hiszen a sport, az egészséges életmód, az egészség megőrzése szempontjából kiemelt szerepet játszik. Beszéde végén valamennyi versenyzőnek megköszönte az elmúlt időszakban végzett munkáját.

A pályázatok értékelésénél az önkormányzat szakbizottsága azokat az amatőr élsportolókat részesítette támogatásban, akik Kispesten laknak, tanulnak vagy Kispesten működő sportszervezetek színeiben eredményesen versenyeztek, és a további felkészülésükhöz pályázati segítséget kértek a kerületi önkormányzattól.

A kerület kiemelten támogatta a 2010-ben vagy 2011 elején nemzetközi eredményt elért sportolók közül a világbajnokságon, világkupán, Európa-bajnokságon, Európa-kupán első 8 helyezést elért sportolókat. Támogatta továbbá az önkormányzat az országos bajnokságon, diákolimpián, Magyar Kupán első 4 helyezést elért sportolókat.

A támogatott sportolók között megtalálhatók az atlétika, a triatlon, a vívás, az úszás és az evezés, a ritmikus gimnasztika a fitnesz, a sporttánc, az akrobatikus rock and roll, illetve a karate, a kung-fu, a kick-boksz, a taekwando, vagy a kézi-, kosár- és tollaslabda, a sárkányhajó és a rádióamatőr sport, a hegymászás, valamint a darts bajnokai és helyezettjei is.

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.