2023. június 09., péntek, Félix

Egységes az MSZP Kispesten

Kispest
2011. november 22. kedd

 

 

Mint lapunk megtudta, az elmúlt napokban a kerületi MSZP aziránt érdeklődött a párt tagjai körében, hogy  Gyurcsány Ferenc kilépése után hányan kívánnak távozni a szocialista pártból annak érdekében, hogy  csatlakozzanak a volt miniszterelnök új politikai szervezetéhez. Mint Burány Sándor helyi MSZP elnöktől megtudtuk, eddig egyetlen tagjuk sem lépett ki a szervezetből.

Az önkormányzati képviselők és a helyi elnökség minden tagja úgy nyilatkozott, hogy maradni kíván. Mint mondta, a volt miniszterelnöknek számos híve van náluk is, de minden jel arra mutat, hogy a baloldali politikához erősebben kötőd-nek tagjaink, mint Gyurcsány Ferenchez.

Arra a kérdésre, hogy mégis mi lesz, ha később távoznak a Gyurcsány hívek, Burány elmondta: Minden aktív tagjuk távozása veszteség lenne. Ráadásul hosszú évek közös munkája barátsággá mélyült. Az eddigi tapasztalatok szerint a helyi közösség megtartó ereje nagy, ezért nem számít később se kilépési hullámra. Ha mégis a távozás mellett dönt valaki, attól még barátok maradnak. Eddig se a veszekedés jellemezte az MSZP Kispesti Szervezetét, és ezen a szokásunkon nem kívánunk változtatni. - tette hozzá az elnök.  Burány szerint a Fidesz az ellenfelük, és pontosan tudják, hogy gátat vetni ennek az őrült politikának csak összefogással lehet.

 

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.