2023. június 09., péntek, Félix

20 éves a Segítő Kéz

Kispest
2011. november 15. kedd

 

Kerek szülinapját ünnepelték a Segítő Kéz Gondozó Szolgálatnak november 15-én a KMO-ban. A résztvevők több előadást és beszédet is meghallgathattak a szociális gondoskodás témakörében. A rendezvényen felszólalt Gajda Péter a kerület polgármestere, a záró beszédet pedig Vinczek György alpolgármester tartotta.

A gazdasági lehetőségek szűkülésével párhuzamosan egyre nagyobb a szociális ágazat leterheltsége. A Segítő Kéz Szolgálat munkáját Balázs Piroska, a szervezet vezetője mutatta be. A szolgálat a bajba jutott és rászoruló kispestieken igyekszik segíteni, sokszor emberfeletti munkát végezve. A nagyjából száz fős gárda több száz kerületi számára biztosít étkezési lehetőséget, de kiterjedt a házi segítségnyújtási rendszer, az értelmi fogyatékosok ellátásával is foglalkoznak, idős klubokat is szerveznek. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás készülékek száma idén októberben növekedett 200-ra.

Gajda Péter polgármester beszédében elismeréssel szólt a szervezet munkatársainak munkájáról és rendkívül fontosnak nevezte az elmúlt években végrehajtott fejlesztéseket. Elmondta, az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy minél magasabb szinten biztosítsa a rászorulók ellátását. A Zöld Diófa Gondozási Központban, a Lila Akác Gondozási Központban, és a Wekerlei Gondozási Központban is a közelmúltban fejeződött be az akadálymentesítési program, amelyhez az Önkormányzat uniós támogatást is kapott.

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.