2024. június 14., péntek, Vazul

A kispestiek maguknak akarják Puskás hagyatékát

Kispest
2011. november 09. szerda Írta: Nagy István

Az MTI tudósítása szerint hamarosan bemutatják Puskás Ferencnek, az Aranycsapat legendás futballistájának teljes hagyatékát, amely több mint kétéves előkészítő munkát követően érkezett meg a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiára. Vannak azonban olyanok is, akik szerint Puskás hagyatéka méltóbb helyen lenne Kispesten és ezért tiltakozásba kezdtek a Facebookon.

 

A felcsúti Akadémián tartott, Puskás Ferenc halálának ötödik évfordulója tiszteletére rendezett november 8-i sajtótájékoztatón Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója Puskás Ferenc özvegyétől vehette át a hagyaték utolsó, legnagyobb becsben tartott darabját, az 1952-es helsinki olimpián nyert aranyérmet. A miniszterelnök szerint: "Ennek a hagyatéknak a bemutatása hozzásegítheti a fiatalokat ahhoz, hogy a zsenik ne csak menjenek, hanem jöjjenek is."

Az ötlet nemességét senki sem vitatja, de a Csak a Kispest blog úgy véli, hogy a hagyatéknak méltóbb helye lenne Puskás Öcsi szülőhelyén és eredeti klubjánál Kispesten. „Követeljük vissza Puskás Ferencet! Ígérjük, mi is jó gazdái leszünk, ahogy jó gazdái voltunk eddig is az emlékeinknek, a múltunknak, annak, ami kispestivé, honvédossá tett minket. Ígérjük, mi sem feledkezünk majd el róla, ahogy nem feledjük Bozsik, Tichy vagy Kocsis Lajos emlékét sem. Mert Puskás Ferencnek Kispesten a helye.” fogalmazza meg követelését a blogger. A tiltakozók már egy „Puskás Ferenc helye Kispesten van és nem Felcsúton” elnevezésű, egyre gyorsabban gyarapodó Facebook csoportot is létrehoztak, hogy véleményüknek hangot adjanak.

(Forrás: MTI, csak.blog.nepsport.hu)

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.