Suszter maradjon a kaptafánál
Az Árpád úti villamosmegállóval szemben találhatjuk a Névtelen Büfét. Tavasszal is még téli álmot aludt a hely, de kora nyáron megtisztították az ablakokat, kitették a kerti székeket, újranyitottak. A fa burkolatú kis helység nagy részét a kiszolgáló terület foglalja el, a belső térben csak a falhoz erősített kis asztaloknál lehet fogyasztani. A külső asztaloknál kellemesen el lehet férni, de ott meg az Üllői út zaja okozhat problémát.
Csak egy könnyed és gyors ebédre voltunk kaphatóak, ezért tértünk be a kis büfébe. A kínálat ígéretes. Legalább 15 -féle fagylalt, valamint hamburger, hot-dog és különböző kávékat is kínálnak a vendégeknek. Nem kívántunk sokat, a hot-dogot és a hamburgert választottuk. A gyors ételeink felszolgálásának sebességével nem volt gond, bár úgy tűnt, a kiszolgáláshoz szükséges rutint még nem szerezte meg a fi atal eladólány. A forró kutya nem bizonyult jó választásnak, a kifli ugyan az amerikai stílus jegyében formálódott, ám száraz volt és rendkívül kicsi. A benne lévő hús azonban az intenzív mikrózást követően robbantottá vált, ami még nem is lett volna gond, de az íze is a silányabb minőségű újévi dömping virsliket idézte. A pozitívum benne az volt, hogy nem sajnálták belőle az egyik legrégebbi magyar gyártó jó minőségű ketchupjét és mustárját.
A hamburger zsemléje állagra jobban sikerült, bár szintúgy alul méretezett volt. S hogy mi került bele? Nem sok minden: a mikrózott hús meglepően semleges ízt mutatott, a zöldségek frissek voltak, de jelzés értékűek, a csalamádé ugyanakkor finom volt. Az ízét ennek a fogásnak is a kétféle „kulimász” adta meg.
Az „ízélmények” után mindenképp szükségünk volt egy fagyira, ami feledtetni hivatott a gasztronómiai melléfogásunkat. Sikerült neki, ugyanis a kiválasztott ízek az elvártnak megfelelően képződtek le az ízlelőbimbóinkon. E helyről üzenjük a tulajdonosoknak, hogy esetleg el kellene gondolkozni a profi lváltáson. Elképzelhető, hogy cukrászdaként sikeresebben tudna működni az intézmény.