2024. június 14., péntek, Vazul

Egészségprogram a Deákban

Kispest
2011. október 28. péntek Írta: Nagy István

Négy évszaknyi egészség címmel az egészséges táplálkozást és a rendszeres testmozgást középpontba állító, szemléletformáló programsorozat kezdődött kedden a Kispesti Deák Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény 10. évfolyamának száz diákja vesz részt benne.

 

Az egyéves egészségkampányra 9 millió forint európai uniós pályázati támogatást kapott az önkormányzat. Az októberi projektindítón részt vett Vinczek György alpolgármester és Mihály András szakbizottsági elnök is. A program részleteiről Török Aliz testnevelő tanár, szakmai vezető adott tájékoztatót. Az egészségre nevelő, szemléletformáló programsorozat egy évig tart, havonta két alkalommal tartanak tematikus egészségmegőrző és fejlesztő, valamint a különböző mozgásformákat népszerűsítő rendezvényeket.

A program során három alakommal – induláskor, félidőben és a végén, 2012 őszén – a szülők bevonásával felmérik a gyerekek egészségi állapotát. A tematikus rendezvények keretében az évszakokhoz kötötten egészségnapokat, gyümölcs- és zöldségnapokat, illetve sportversenyeket rendeznek, gyalogtúrákat, korcsolyázást szerveznek.

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.