2023. november 30., csütörtök, András és Andor

Egy vagyont kaphat Kispest

Kispest
2011. október 28. péntek Írta: Nagy István

Régóta szeretné megkapni azt a részvényvagyont Kispesti önkormányzata, amellyel még az állam tartozik a kerületnek a belterületi földérték után járó vagyonból.

A kerület vezetése közel tizenöt éve pereskedik a magyar állammal, illetve az azt képviselő Kincstári Vagyonkezelővel annak érdekében, hogy a több ezer darab OTP részvényt kiadja a cég. Információink szerint a kilencvenes évek közepe óta tartó pereskedés alatt több ítélet is született, mely hol a kerületet, hol az államot hozta ki győztesnek. Jogerőre azonban egyik verdikt sem emelkedett, így Kispest önkormányzata nem kaphatta meg azt a részvénycsomagot, amely árfolyamtól függően 130-200 millió forint között lehet.

A legutóbbi testületi ülésen Kovács Bence alpolgáremester előterjesztésében zárt ülésen tárgyalta a testület azt az anyagot, amely egyeséget javasol a vagynkezelő és az önkormányzat között. Bár az ülés az önkormányzat gazdasági érdekeire hivatkozva zárt volt, úgy tudjuk a képviselők egyhangú szavazattal támogatták a megegyezést. Ennek értelmében Kispest több mint 44 ezer darab OTP részvényhez jut október végéig, és eláll a további peres eljárástól. A polgármester kérdésünkre elmondta: a megegyezés mindenképpen előnyös Kispestnek, hiszen jelentős forráshoz jut a kerület, egy elhúzódó és kimenetelét tekintve kétes peres eljárás helyett.

 

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.