2024. június 14., péntek, Vazul

30 millót visz el az adóemelés

Kispest
2011. október 28. péntek Írta: Nagy István

Bár a kormány nem szeret megszorításokról beszélni, úgy néz ki nem csak az idei évben, de a következőben is kevesebb bevétellel kell számolnia a Kispesti Önkormányzatnak.

Az Orbán-kabinet tervezett adó-és járulékemelései a kerületnek is komoly gondokat okoznak, hiszen mindkettő az megterheli az önkormányzat költségvetését is. A Városháza pénzügyi szakemberei úgy számolnak, hogy a központi megszorítások következtében mintegy harminc millió foritnyi teher sújtja 2012-ben a Kispesti Önkormányzatot is.

Ez a pluszkiadás annak tükrében még jobban fájhat a kerületnek, hogy a 2011-es évben mind a központi költségvetésből, mind a fővárostól jelentősen kevesebb pénz érkezett normatíva illetve adóbevétel formájában. Az állam mintegy 100 millió forinttal vágta meg Kispest kasszáját az előző évhez képest, a főváros pedig az iparűzési adóból osztott le, több mint 200 millió forinttal kevesebbet. Ennek ellenére a kerület,főleg az előző évek takarékos gazdálkodásának köszönhetően még stabilan tud működni, bár várhatóan év végén már mínuszban zár a költségvetése.

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.