2023. június 09., péntek, Félix

Balesetveszélyes a Sibrik felüljáró járdája

Kispest
2011. október 17. hétfő

 

Brutális állapotokra hívta fel lapunk figyelmét egy olvasónk. Szombat este sétált át a Sibrik Miklós felüljárón, és mivel épp nála volt fényképezőgépe, kattintott néhányat. Ami látható az balesetveszélyes mind a gyalogosok, mind a biciklisek számára. A felüljáró betonja több helyütt töredezett, illetve 20-30 centis lyukak tátonganak a járdán.

 

A felüljáró szerkezete is sok helyütt láthatóvá válik, ugyanis óriási betondarabok estek le a hídról. A járda is életveszélyes. Térdig süllyedhet ugyanis, aki nem figyel eléggé és belelép a gödrökbe.

Azt jobb nem is elképzelni, amikor egy biciklis kereke akad meg az elálló betonkockákon, vagy a kereke beragad a méretes nyílásba. Mindenesetre a felüljárón történő áthaladás nagy valószínűséggel a balesetin végződik.

A képek kapcsán megkerestük a hidat karbantartó Fővárosi Önkormányzat Sajtóirodáját. A Budapest Közlekedési Központ válaszát az alábbiakban olvashatja:  A felüljáró járdájának balesetveszélyes aknáit nem a BKK Közút Zrt. üzemelteti, de a balesetveszély elkerülése érdekében azonnal intézkedtünk, kilámpázzuk, valamint néhány napon belül ideiglenesen javítjuk és felszólítjuk az üzemeltetőt a végleges megoldás elkészítésére.

A híd felújításának engedélyezési tervei az illetékes hatósághoz benyújtásra kerültek. Az engedélyek megszerzését követően a jövő évben megkezdődhet a híd teljes felújítása.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.