2024. máj. 22., szerda, Júlia és Rita

Átadták a Nagykőrösi úti zajvédőt

Kispest
2011. október 05. szerda

Lényegében a Nagykőrösi út megépülése óta várnak arra az út mentén élők, hogy megépüljön egy hangszigetelő fal, amely csökkenti az autók és kamionok okozta zajterhelést, ami miatt többen pert is indítottak a főváros ellen. A nemrég egy kilométer hosszan megépült zajvédő falat ma közösen adta át Tarlós István főpolgármester és Kispest polgármestere Gajda Péter.

A fal két szakaszban épült meg az elmúlt években. Az első 2010. szeptemberében készült el a Vas Gereben és Kund utcák által határolt szakaszon, a második pedig a Kund utca és a Határ út között. Maga a fal néhol biztonsági üvegből, néhol fabetonból épült. A több mint 400 milliós beruházás befejezését nagyban elősegítette, hogy 2010-ben Gajda Péter és Balogh Pál fővárosi képviselőként módosító indítványukkal különítettek el pénzt a fővárosi költségvetésből a fal befejezéséhez.

A falnak köszönhetően a lakásokban tapasztalható zaj akár 14 decibellel is csökkent. A létesítmény átadásán Tarlós István a zaj keltette káros hatásokról szólt, és megköszönte a beruházásban résztvevő szakemberek munkáját. Kispest polgármestere köszöntőjében a wekerleiek szempontjából kiemelten szükséges beruházásnak nevezte a fejlesztést. Örömét fejezte ki, hogy Budapest új főpolgármestere is kiállt a beruházás mellett. Hangsúlyozta, bízik benne, hogy a fővárossal kialakított hatékony együttműködés folytatódni fog a 42-es villamos meghosszabbítása, illetve a az Ady Endre út régóta húzódó fővárosi beruházása kapcsán.

 

 

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.