2023. június 09., péntek, Félix

A Köki mozdulatlan mozgólépcsői

Kispest
2011. szeptember 27. kedd Írta: Nagy István

Egymásra mutogat a MÁV és a BKV abban a vitában, amely arról szól, hogy kinek kéne üzemeltetni és karban tartani a kőbánya-kispesti állomáson található mozgólépcsőket. Amíg nem születik megoldás addig az utasoknak nincs más választásuk, marad a hagyományos lépcsőzés.

Még az előző rendszerbe nyúlik vissza a MÁV és a BKV vitája a Köki mozgólépcsőiről. Egy tanácsi rendelet utalta ugyanis a szerkezetek működtetését a BKV feladatkörébe, ami ellen az már akkor is tiltakozott. Most pedig a cég úgy döntött, hogy szabadulna a tehertől, és biztonsági okokra hivatkozva nem indítják el a mozgólépcsőket addig, amíg annak felügyeletét a MÁV nem biztosítja. Csakhogy a vasút álláspontja szerint ez nem az Ő feladatuk. Így, bár üzemképesek, mégsem járnak a mozgólépcsők.

A BKV közlése szerint csak akkor indulhatnak el újra a mozgólépcsők, ha a plázát építő beruházó, illetve a MÁV állandó felügyeletet biztosít a biztonságos utasforgalom lebonyolítására, valamint nyilatkozik az üzemeltetői felelősség átvállalásáról.

(Forrás: Blikk)

 

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.