
Háziasan különleges
Egy, az idei nyárra sajnos jellemző esős, kissé hűvös vasárnap délután tértünk be az Irányi Dániel utcában található Boczkó Étterembe. Igaz, az eső időnként szemerkélt, a fedett kerthelyiség lehetővé tette, hogy a szabadban költsük el kissé kései ebédünket. Annak ellenére, hogy mindössze egy pincér volt „szolgálatban” a kiszolgálás gyors és pontos volt, ami mindenképpen elismerést érdemel.
Maga az étlap nem tartogatott túl sok meglepetést, hiszen a Boczkó Étterem az egyik legnagyobb házhoz szállító a kerületben, így kispestiek lévén, pontosan ismertük a kínálatot. Bár tudtuk, hogy a hely egyik különlegessége, hogy havonta más-más országok ételeivel színesíti a kínálatot, mi az előételként rendelt rák koktéltól eltekintve maradtunk a hazai ízeknél.
A fagylaltkehelyben tálalt rákkoktél szósza talán egy kissé túl erősre sikerült, de a pikánsabb ízek kedvelőinek biztosan elnyeri a tetszését. A maceszgombóccal elkészített húsleves kristálytisztasága már ránézésre megnyerő volt és az íz sem maradt el a látvány mögött. A főételként rendelt erdélyi fatányéros és a gánti meglepetés névre hallgató, burgonyalepényen kemencében sütött paprikamártásos, gombás szűzérmék épp megfelelő mennyiségű adagnak bizonyultak. A fatányéros hozta az elvárható szintet, ám a másik kompozíció valóban meglepetést okozott. Fenséges ízkombinációval tette emlékezetessé magát. Bőséges szaftjához ugyanakkor, nem árt, ha egy-két szelet kenyeret is elfogyasztunk. Hamisítatlan hazai különlegességet ismertünk meg. A jól sikerült, vacsorába hajló estebédet végül
gyümölcsös túrós palacsintával simítottuk le.
Nem kétséges, az étterem méltán vált Kispest egyik legnépszerűbb helyévé. Este 7 órára a kerthelyiségre nyugodtan kitehették volna a megtelt táblát, az asztalok benépesültek vendégekkel. A futárok is fáradhatatlanul indultak csillagtúráikra. Jó szívvel ajánljuk tehát a Boczkót azoknak, akik szeretik a változatosságot, a hagyományos étkek mellett nyitottak a különlegesebb ízekre is.