2024. július 16., kedd, Valter

Kipestiek is részt vettek a Vrbrovec-i turisztikai és gasztronómiai ünnepen

Kispest
2011. szeptember 12. hétfő

 

Idén augusztusban is eljutott a kispesti delegáció, a horvát testvérváros által rendezett Vrbrovec-i "Hogyan főztek őseink" turisztikai és gasztronómiai ünnepre.

A sorban a 31. megnyitó fényét prominens vendégek emelték. A horvát kabinet tíz minisztere mellett, a horvát miniszterelnök asszony, Jadranka Kosor is jelen volt az eseményen.

A magyar küldöttség vezetője Zlatár György, a Horvát Kisebbségi Önkormányzat elnökeként néhány szót válthatott a horvát miniszterelnök asszonnyal, majd átadta Kispest város ajándékait, amely egy Kispest könyvet, a város zászlaját, egy díszdobozba zárt pálinkát és speciális lekvárt tartalmazott.

Igen meghitt, barátságos és egyben gazdag program várta az ünnep résztvevőit. A háromnapos rendezvényen megkóstolhatták a helyi gasztronómiai különlegességeket, megismerhették Vrbrovec turisztikai érdekességeit, számos táncbemutatón vehettek részt, de kipróbálhatták a környék ősi termelőeszközeit is.

A rövid látogatás ellenére is lehetőség nyílt arra, hogy Vrbovec polgármesterével, Vladimir Bregović úrral, a testvérvárosi kapcsolat aktuális kérdéseiről is tárgyaljon a delegáció. A témák között a Mihály napi búcsú nyitányaként a KMO-ban megrendezendő horvát művészeti kiállítás mellett, a rendezvényre érkező delegáció érkezésével kapcsolatos gyakorlati teendőkről, valamint a testvérvárosi kapcsolatok továbbfejlesztéséről is szó esett.

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.