2024. máj. 22., szerda, Júlia és Rita

Wekerlei Napok a hétvégén

Kispest
2011. szeptember 05. hétfő

 

Van egy hónap, amelyet nagy várakozással várnak a wekerleiek. Ekkor rendezik ugyanis immáron 20. alkalommal a Wekerlei Napokat. Idén is párhuzamosan folynak a kulturális és sportesemények, a szervezők szerint mindkettő tartogat meglepetéseket.

A kulturális programok pénteken a Társaskör épületében rendezett kiállítás megnyitásával kezdődnek, ahol wekerleiek fényképeit állítják ki az elmúlt év élményeivel, rendezvényeivel, eseményeivel kapcsolatban. A katolikus templomban 19.00 órakor kezdődő koncert is különlegesnek ígérkezik. Ritkán hallható együtt az orgona a tárogatóval, vagy a cimbalommal.

Szombaton a rendezvény a téren folytatódik. 16 órakor kutyás frizbi bemutatót láthatnak az érdeklődők, majd öt órától a Pódium Színház a Mirci és Bolhás kalandos utazása a föld körül című darabját mutatja be a gyerekeknek a téren található zenepavilonban. 19.30-tól a Crazy Cat & The Blue Moons zenekar alapozza meg a hangulatot az utcabálhoz. A Wekerlei Napok célja, az együttlét, ehhez nyújt kiváló hangulatot a közösen rakott hatalmas tábortűz.

Vasárnap délelőtt a gyerekeké a színpad. 10 órakor közös néptánc oktatással kezdődnek a nap eseményei, a Fakutya Együttessel, majd a tavalyi év során megújult  Wekerlei Kultúrház állít össze ízelítőt programjaiból.

Délután 3-kor adják át a sportversenyek díjait, majd 4 órától a helyi táncosok produkcióit tekinthetik meg. 5 órától a Budapest Acoustic Band élő koncertje lesz a színpadon. A zenekart egy tehetséges énekesnő, Móra Erzsébet és a két gitárművész, Sipeki Zoltán és Gál Gábor alapította 2005-ben. Zenéjük ötvözi a blues, a jazz és a virtuóz latinos stílusokat. Műsorukban saját szerzeményeik mellett a Beatles, Eric Clapton, Sting, a Led Zeppelin és Jimi Hendrix közismert dallamai is megszólalnak.

A koncertfolyam során láthatják még a Keep Floyding Zenekart, majd háromnegyed nyolctól a wekerlei férfiszíveket megdobogtató Wekerlei Mozgás-Műhely hastánc csoport lép fel.

20 órától Bartók Esztert üdvözölhetjük a színpadon, aki a TV2 Megasztár tehetségkutató műsorának felfedezettjeként vált híressé. Saját számával, az Elefántos dallal jutott döntőbe. A rendezvényt idén tűzijáték helyett múltidéző szabadtéri filmvetítéssel zárják.

Idén is lesz szolidaritás tere, ahol rengeteg kézműves foglalkozással, programmal, interaktív bemutatókkal várják a látogatókat. Vasárnap lesz süteménysütő verseny, most ismét a sós süteményekkel „mérhetik össze” erejüket a wekerleiek.  A süti mellől nem hiányozhat a bor sem, idén is lesz borút, ahol az ország legkülönbözőbb tájairól kapnak „ízelítőt” az érdeklődők.

 

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.