2024. máj. 22., szerda, Júlia és Rita

Szombattól újra Kőbánya-Kispestig jár a metró

Kispest
2011. szeptember 02. péntek Írta: Nagy István

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV  közleménye szerint szombattól a Kőbánya-Kispest metróállomást ideiglenes formában átadják az utazóközönségnek. Ezzel könnyebbé válik többek között a Kőbánya-Kispest vasútállomás elérése. Az autóbusz végállomás átadására azonban egyelőre még várni kell. Ez azt jelenti, hogy bár a metró holnaptól a teljes vonalon jár, a buszok továbbra is a Határ útról indulnak.

Szombattól utas- és forgalombiztonsági okok miatt csak a metróvégállomást vehetik birtokukba az utasok, ugyanis a bevásárlóközpont kivitelezője által  építettet autóbusz végállomás infrastruktúrája még nem éri el az ideiglenes használatba vételhez megkívánt készültségi fokot. A beruházással kapcsolatos munkák tovább folynak. Vagyis az utasoknak figyelniük kell arra, hogy bár a metró már a KÖKI-ig közlekedik, a buszok végállomásának áthelyezésére még nem kerül sor.

A fentiek szerint tehát szeptember 3-án, szombaton üzemkezdettől a 3-as metró újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest végállomásig közlekedik. Az új Kőbánya-Kispest autóbusz-végállomás átadásáig azonban a 85, 85E, 98, 98E, 136E, 182, 184, 193E, 200E, 201E, 202E, 282E és a 284E jelű BKV autóbuszjáratok és a Volánbusz elővárosi járatok továbbra is meghosszabbított útvonalon, a Határ út metróállomáson kialakított ideiglenes végállomásig járnak.

Az átszállásra továbbra is a Határ úti állomást javasolja a BKV, tekintve, hogy a buszok egy része Kőbánya-Kispestnél is megáll ugyan, de az ideiglenes formában használható metróállomástól távolabbi megállóban, ezért az átszállás a Határ úti állomáson kényelmesebben megtehető.

A 98E, 136E, 193E, 200E jelzésű autóbuszok a buszvégállomás átadásáig továbbra sem érintik Kőbánya-Kispestet. Ezért a Liszt Ferenc repülőtér felé utazóknak továbbra is a Határ úton kell átszállniuk a 200E jelű buszjáratra, melyre a hármas metrón is felhívjuk az utasok figyelmét.

(MTI/Magazinlapok)

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.