2024. június 14., péntek, Vazul

Ikerlányok kaptak babacsomagot

Kispest
2024. április 11. csütörtök Írta: Csizmadia Viola
A Bóka családot köszöntötte babacsomaggal és ajándékkal Kispest polgármestere ma délelőtt. Két kislányuk, Jelina és Jamina tavaly október végén született.
Tizenegy éve indult az önkormányzat Babacsomag programja, melynek keretében a kerületi kismamák és újszülött babáik egységcsomagot kaptak. Különböző hasznos dolgokat: babakifogót (kapucnis törölközőt), textilpelenkát, bodyt, sapkát, előkét és különféle tájékoztató kiadványokat tartalmaz a csomag, amelyet korábban a területi védőnők adtak át, de múlt év végétől a Polgármesteri Hivatal munkatársai nyújtják át a kisbabás kispesti családoknak. Ezt kapták meg most a Bóka ikrek is – mondta el Gajda Péter.
A polgármestertől megtudtuk: az apró kis figyelmesség mellett a szociális rendelet szerint az önkormányzat anyagi támogatást is biztosít minden kispesti újszülöttnek, amivel támogatni próbálja a családokat. A többi szociális támogatáshoz hasonlóan ez is jövedelemtől függ és kérvényezni kell. Korábban a gyermekszületési támogatás összege 30 ezer forint, ikergyermekek és fogyatékkal született gyermek esetén gyermekenként 40 ezer forint volt. Az április 1-jétől hatályos rendelet szerint a támogatás összege 40 ezer forintra, ikergyermekek és fogyatékkal született gyermek esetén gyermekenként 50 ezer forintra emelkedett.

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.