2024. április 12., péntek, Gyula

Fasorrendezés az Üllői úton is

Kispest
2024. február 16. péntek Írta: Csizmadia Viola
Az Ady Endre úti fasor-rekonstrukció és növénytelepítés után idén az Üllői úttal folytatódik a fővárossal közös kispesti zöldfejlesztés – mondta Gajda Péter polgármester.

Az Ady Endre úti munkálatok eredménye igazán tavasszal lesz látható, amikor megerednek a fák és a cserjék, virágba borulnak a biodiverz ágyások. A polgármesteri Zöldprogram kiemelt eleme Kispest további zöldítése, ez a munka folytatódik idén is. Ezúttal az Üllői út kispesti szakasza kerül sorra: 37 beteg vagy sérült fa helyére kerülnek a városi környezetet jobban tűrő fafajok a Főkert és az önkormányzat közös projektjében.
A főváros egyik legjelentősebb, csaknem 200 millió forintos fasor-rekonstrukciója volt az Ady Endre úti fasor tavalyi felújítása. Tavasszal indult a munka Főkert és a Közpark Kft. együttműködésében. Összesen 186, a szárazságnak jobban ellenálló fafajta került az átvizsgálás után balesetveszélyesnek ítélt fák helyére. A munkák során mintegy 1200 méter hosszan, több mint 3600 négyzetméteren újult meg a terület faállománya. A fasor-rekonstrukcióval párhuzamosan biodiverz (biológiailag sokszínű) ágyásokat alakítottak ki a Közpark szakemberei az Ady Endre út wekerletelepi oldalán a Dobó Katica utcától az Álmos utcáig.

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.