2024. június 14., péntek, Vazul

Szívmelengető ünnepség a világnapra

Kispest
2022. december 02. péntek Írta: Csizmadia Viola

A Fogyatékos Emberek Világnapja (december 3.) alkalmából családias hangulatú ünnepséget rendeztek a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat Csillagok Napközi Otthonában csütörtökön délután.
Jó lenne, ha minden nap világnap lenne, ha a társadalom mindig kiemelt figyelemmel foglalkozna a fogyatékkal élőkkel, szolidáris lenne velük, és ők is érezhetnék ezt a megkülönböztetett gondoskodást. Sajnos a társadalmi folyamatok nem mindig alakulnak így. Erre utal az is, hogy a most elfogadott új szociális törvényben az állam szinte teljesen kivonul a szociális ellátásból, minden teher a családokra, az önkormányzatokra, egyházakra és a civil szervezetekre hárul – mondta a programon résztvevő Vinczek György alpolgármester.
Az ENSZ 1992-ben nyilvánította december 3-át a Fogyatékos Emberek Világnapjává, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a fogyatékos emberek problémáira. A cél, hogy a sérült emberek ne maradjanak magukra nehézségeikkel, ne szigetelődjenek el, hanem a társadalom egyenrangú polgáraiként élhessenek. A fogyatékos embereket mindenben támogatni kell, akár intézményhálózaton belül, vagy kívül. De elsősorban el kell látni a megfelelő információkkal az őket gondozókat, hogy elérhessék a nekik szükséges támogatási formákat, és mindazt, amire szükségük van – hangsúlyozta Balázs Piroska, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat vezetője.
Ehhez kapcsolódóan Varga Attila alpolgármester elmondta: mindennek legfontosabb alapja, a szeretet, amit ilyenkor advent idején igyekszünk minél több embernek átadni.
A közös programon és a műsorban közreműködött a Segítő Kéz Kispesti Zenei Dalkör Bartha Anikó vezetésével.

 

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.