2024. június 14., péntek, Vazul

Magántámogatás tanuláshoz

Kispest
2022. december 05. hétfő Írta: Csizmadia Viola
Dr. Halász Géza, az egykori egyetemi tanár, vállalkozása nyereségéből idén is támogatja 25 Bursa Hungarica-ösztöndíjas diák felsőfokú tanulmányait. A támogatást a Városháza dísztermében adták át hétfőn. Az ünnepség végén Szeleczky Artúr Norbert, aki maga is támogatott diák volt korábban, komolyzenei dalválogatással köszöntötte a résztvevőket.
Bármilyen nehéz anyagi helyzetben is van az önkormányzat, kiemelten fontos számunkra, hogy támogassuk azokat a fiatalokat, akik felsőoktatásban szeretnének továbbtanulni, éppen ezért csatlakozunk minden évben a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázathoz – mondta el köszöntőjében Gajda Péter polgármester. Ebben a körben talán nem is kell hangsúlyoznom, hogy a jövő szempontjából mennyire fontos, hogy minél több fiatal tanuljon tovább egyetemen, főiskolán. Mi pedig a saját anyagi lehetőségeinkhez mérten megpróbáljuk támogatni a diákokat. Külön köszönet Dr. Halász Gézának, aki nagylelkű felajánlása miatt tavaly megkapta a Kispestért Díjat is – tette hozzá a polgármester.
Dr. Halász Géza vállalkozó, egykori egyetemi tanár elmondta, most is fontosnak tartja a támogatást, amit a tervek szerint a következő években is tud majd biztosítani. Egyre több szellemileg jól felkészült emberre van az országnak szüksége, hogy versenyképes maradjon a világgazdaságban. Ezt a felsőoktatásban lehet megszerezni – tette hozzá Halász Géza, aki már tizenegyedik alkalommal nyújtott támogatást.

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.