2023. június 02., péntek, Kármen és Anita

Senki sem maradt éhen a főzőversenyen

Kispest
2022. október 02. vasárnap Írta: Csizmadia Viola
Nyolc csapat bográcsában rotyogott étel a vasárnapi főzőversenyen a Tichy Lajos Sportcentrumban, az önkormányzat hagyományos főzőversenyén.

A Nyakas-Kakas és Vaktyúkjai (KMO Művelődési Központ és Könyvtár Wekerlei Kultúrház) csinos csülkös csodalevese /babgulyás/), a Mohó Mozgalmárok (Momentum Mozgalom) demokratikus pörköltje, a Podo-Híd (Kispesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat) cigányos marhapörköltje nokedlivel, a Szupernagyik (Kispesti Nyugdíjasok Szociális és Érdekvédelmi Egyesülete) szabolcsi töltött káposztája), a Kertvárosi Csipetkék (Kispest Kertvárosi Közösség Egyesület) klasszikus gulyáslevese csipetkével, házi kovászos kenyérrel, a Gránit Ördögei (Gránit Csiszolószerszám Kft.) vaddisznópörköltje, az Éhes Turisták (Gémes Természetjáró Egyesület) velős pacalja, valamint a Kispesti Trió (Kispesti Román Nemzetiségi Önkormányzat) töltött paprikája, főtt, rotyogott a bográcsban, majd került a zsűri asztalára.
A kóstolás után a zsűri (Gajda Péter polgármester, Kertész Csaba alpolgármester, Zubor Attila GESZ-igazgató és Sági Szilárd gasztrokibic) különdíjjal jutalmazta a Podo-Híd marhapörköltjét és a Kispesti Trió töltött paprikáját. Harmadik lett a Szupernagyik szabolcsi töltöttkáposztája, második helyet ért az Éhes Turisták velős pacalja. A győzelmet, már harmadik alkalommal, a Gránit Ördögei szerezték meg, ezúttal vaddisznópörköltet késztettek (egy éve őzhúsos levessel, nyáron szarvas pörkölttel győztek).

 

© 2008-2023 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.