2024. február 29., csütörtök,

A digitalizáció útján

Kispest
2022. október 07. péntek Írta: Csizmadia Viola

Izgalmas bemutatóra invitálta a kerületi iskolák pedagógusait a Puskás iskola. A digitalizáció útján elnevezésű rendezvényen a legújabb digitális tanításhoz, tanuláshoz használható eszközöket mutatták be az érdeklődőknek.
Lehetőséget kaptunk, hogy a nagyon rövid ideig Magyarországon lévő oktatóbuszt és a benne található eszközöket bemutathassuk a kerületi iskolák képviselőinek – mondta el beszédében Bihari Péter, a Kispesti Puskás Ferenc Általános Iskola igazgatója. Az intézmény jelenleg körülbelül 80 táblagéppel rendelkezik, magas a tabletes órák támogatottsága, az osztálytermekben okostábla vagy okostévé található, az órákat digitális eszközökkel tudjuk támogatni. Nem arról van szó, hogy a gyerekek tableteznek, hanem az óra egy része egy digitális eszközzel támogatott tanulásmélyítés – tette hozzá Bihari Péter.
Ez a rendezvény az egyik külső támogatónk által biztosított busz (Legamaster Busz) bemutatásáról szól – mondta el lapunknak Czékmán Balázs informatikatanár, igazgató-helyettes. Ebben a buszban olyan eszközök találhatók, mint az interkatív panelek, vagy az oktatási robotok. Ezeknek az eszközöknek egy részét már az iskolánkban is használják a pedagógusok a tanórákon – tette hozzá az igazgató-helyettes. Az interaktív paneleket Gere Ferenc, a Stiefel Kft. értékesítési és szakmai igazgatója mutatta be az érdeklődőknek.
A szakmai rendezvényen az érdeklődő pedagógusok megismerhették a legújabb digitális eszközöket, valamint ki is próbálhatták ezeket. A bemutató végén egy interaktív nyelvórát is megtekinthettek az iskolában.

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.