2022. szeptember 27., kedd, Adalbert

Újabb sikeres kispesti pályázat

Kispest
2021. szeptember 16. csütörtök Írta: Csizmadia Viola

 

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy évek óta sikeresen pályázunk a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet (NSZI) különböző támogatott programjaira. Most az NSZI lebonyolításában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett „Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása” – FOF2021 című pályázati programra beérkezett pályázatunkat találták támogathatónak – tudtuk meg Szujkó Szilviától, a Kispesti Jóléti Egyesület elnökétől.

A pályázatot Deákné Császár Gabriella, a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum pályázati referense írta, de ő fogja majd össze a szakmai megvalósítását is.

A pályázati program 2021 októbere és 2022 márciusa között zajlik majd, 985 ezer forint támogatásból.

A pályázathoz csatlakozó két kerületi általános iskolában (az Eötvös és a Gábor iskola) készségfejlesztő, pályaorientációt elősegítő csoportokat tartanak majd szociális szakemberek, pszichológusok és pedagógusok. Az összesen 25 csoportban zajló foglalkozások érdekessége, hogy eszközként minden alkalommal legókockákat használnak a diákok.

Ezen kívül egyéni, személyre szabott pályaorientációs tanácsadást is nyújtanak igény esetén az iskolákba járó diákoknak.

Életviteli csoportjukban, amely novemberben indul majd 13-17 éves kispestieknek ajánl színvonalas kikapcsolódást. A havonta megrendezésre kerülő foglalkozások olyan témákat dolgoznak majd fel, amelyek mindennapi életünk sikerességének kulcsai: pl. hogyan bánjunk az idővel, pénzzel, hogyan kommunikáljunk, miképpen szervezhetjük hatékonyabban életünk fontos eseményeit.

Dobcsoportjuk tavaly is működött már, s mivel a pályázati támogatás lehetővé teszi, hogy még több, fogyatékossággal, tanulási vagy esetleg beilleszkedési problémával küzdő fiatal fejlessze zenei képességeit, ez is bekerült az idei programba. Az élményszerű zenetanulás, a hangszeres készségek elsajátítása mellett azt eredményezte a múlt évben, hogy a csoportba járó fiatalok figyelme, koncentrációs készsége fejlődött, sikeresebben helyt álltak az iskolában is.

 

© 2008-2022 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.