2021. október 23., szombat, Gyöngyi

Új tagot köszöntöttek a kispesti „százévesek klubjában”

Kispest
2021. augusztus 11. szerda Írta: Csizmadia Viola
Családias és vidám program keretében köszöntötték az augusztus 8-án 100. születésnapját ünneplő Nagy Andrásnét, Magdi nénit a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat wekerlei közösségi helyiségében, akinek három gyermeke már nem élte meg ezt a jeles napot, de 6 unokájával és 17 dédunokájával azonban együtt ünnepelhetett.
A jeles napon Kispest város nevében Gajda Péter polgármester köszöntötte először az ünnepeltet. Viszonylag régi hagyomány már, hogy a városvezetés személyesen köszönti mindazokat, akik megérték ezt a szép életkort. Ilyenkor mindig elhangzik a kérdés: mi a titka a hosszú életnek. És a válasz szinte mindig ugyanaz, a család. Mert hiába a szülőktől örökölt genetikai adottság, ha nincs meg a család összetartó ereje, a vidámság, a szeretet. Magdi nénit, aki egyéves kora óta itt él Kispesten egyebek mellett élteti még azoknak a gyerekeknek, ma már nagypapáknak és nagymamáknak a szeretete is, akikkel az úttörőmozgalomban annak idején találkozott. Csak kevesen tudják, hogy az ország első úttörőháza is itt nyílt, helyét ma is emlékoszlop őrzi – mondta a polgármester.
Az ünnepi köszöntők sorában Vinczek György alpolgármester örömmel jelentette be, hogy Magdi néni a 11-ik tagja a Kispesten élő „százévesek klubjának”! Ezek után az alpolgármester átadta az önkormányzat ajándékait, egy születésnapi díszoklevelet, Kispestről szóló képes könyvet Magdi néni szeretett nyugdíjas közössége, a Kispesti Nyugdíjasok és Mozgássérültek Klubja tagjainak aláírásával, valamit a közvetlen lakóhely, a wekerleiek meglepetését.
A város országgyűlési képviselője, Burány Sándor ünnepi hozzászólásában arról beszélt, hogy milyen jó, hogy ilyen sokan lehetnek tagjai ennek a „százéves klubnak”, ami azt is jelentheti, hogy Kispesten jó élni, mert egy élhető városrésze a fővárosnak. A képviselő beszédében azt is fejtegette, hogy a ma élőknek ugyancsak nagy szerencséje, hogy „béke van”, nincs háború. És amikor nyavalygunk az élet nehézségein, jusson mindez az eszünkbe, és nézzünk a Magdi nénikre, akiknek minél sorsfordítóbb évek voltak az életében, annál erősebb volt bennük az élni akarás.
A közös gyertyagyújtás és tortázás előtt az idős asszonyt verssel köszöntötte még a wekerlei Árnyas óvoda két óvodása, Balázs Piroska, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat vezetője, valamint Huszár Erzsébet, az ünnepség főszervezője, az önkormányzat idősügyi tanácsosa, a Kispesti Nyugdíjasok és Mozgássérültek Klubja elnöke.
A hivatalos rész után az Original (Ex-Gemini) együttes gondoskodott a hangulatos zenéről.
© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.