2021. szeptember 27., hétfő, Adalbert

Elismerések a Szociális Munka Napján 2020

Kispest
2020. november 25. szerda Írta: Csizmadia Viola
Az eddigi évektől eltérő körülmények között az idén négy, a kerület szociális intézményeiben dolgozó szakember munkáját ismerték el a Szociális Munka Napjához (november 12.) kapcsolódóan. Az elismeréssel járó pénzjutalmat és oklevelet Gajda Péter polgármester, Rátkay Andrea, a Szociális és Lakásügyi Bizottság elnöke, Blázy Krisztina, a Humánszolgáltatási és Szociális Iroda megbízott irodavezetője, valamint Vinczek György alpolgármester adták át.
Gajda Péter rövid köszöntőjében arról beszélt, hogy bár a szociális ágazatban dolgozók helyzete, munkája sohasem könnyű, különösen ebben az esztendőben, annak is leginkább az leső negyedében hárult óriási teher az itt dolgozókra. Egy eddig ismeretlen helyzetben közösen tanultuk, mit jelent a járvány, mit a betegség, mi az hogy veszélyhelyzet, és mindazt, hogy miként tudunk, tudnánk segíteni azoknak, azokon, akik ehhez csak nehezen, vagy támogatás nélkül nem is tudnának alkalmazkodni. Polgármesterként büszkén mondhatom, munkatársaink most is színvonalas munkát végeztek – emelte ki Gajda Péter.
„Nem az a hős, aki nem fél, hanem az, aki bár retteg, mégis szembeszáll a veszéllyel – mondta a szociális ágazatot felügyelő Vinczek György alpolgármester arra utalva, hogy a szociális ágazatban dolgozóknak nap mint nap közvetlen kapcsolatba kerülnek a veszéllyel, hiszen nem home office-ban dolgoznak, hanem a rászorultak között.
A képviselő-testület a Kispesthez kötődő személyek és közösségek példát adó munkásságának kiemelkedő tevékenységének megbecsülésére hozta létre a szociális gondoskodás területén végzett kiemelkedő munkáért járó Elismerő Oklevelet, amelyet azoknak adományoznak, akik kiemelkedő munkája példamutató a kispesti szakmai közösség és Kispest polgárai számára egyaránt. Az elismerés elsősorban a Kispesten működő szociális intézmények és szociális tevékenységet végző közösségek alkalmazottainak, illetve tagjainak adományozható.
Díjazottak 2020-ban:
Kiss Judit Aranka, a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási és Szociális Iroda, Szociális Csoport, területi szociális ügyintézője, aki 1994. január 1-je óta dolgozik a hivatalban területi szociális munkatársként. Ez alatt az idő alatt egyenletesen magas színvonalon látta el munkáját. Nagy szakértelemmel, empatikusan foglalkozott azokkal a kispestiekkel, akik támogatást igényeltek az önkormányzattól. Az ügyfelek kedvelik nyitott, kedves türelmes személyisége miatt. Munkatársai kitartó, lelkiismeretes, segítőkész, empatikus embernek ismerték meg. Jó csapatjátékos, tudását, információit megosztja kollégáival. Kiemelkedő a munkabírása és a szakmai tudása. Kiváló kolléga, megbízható, pontos, precíz, szorgalmas.
Visnyovszky Zsuzsanna, a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum családsegítője, aki 2008. január 16. óta dolgozik az intézményben. Szorgalmas, kitartó munka jellemzi. A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat összevonását követően, egy nehéz és válságos időszakban folyamatosan lehetett rá számítani. A megváltozott munkakörülmények között is magas színvonalú munkát végzett és végez. A változások idején lojális maradt az intézményhez és rugalmasan alkalmazkodott az új feladatokhoz. Igyekezett gyorsan elsajátítani a tudást, amit az új feladat számára szükségessé tett. Jelentős szerepet vállalt az új munkatársak szakmai segítésében. Az eltelt 12 év alatt megtartotta ügyfélközpontúságát. Szakmai tevékenysége példaértékű. Mindent elkövet annak érdekében, hogy szakmai személyisége friss, egészséges maradjon, és erre buzdítja munkatársait is.
Hegedűsné Vincze Lívia, a Lila Akác Szakmai egység szociális gondozója 2001.március 19-től dolgozik a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálatnál, mint szociális gondozó. Munkáját precízen, pontosan, lelkiismeretesen, megfelelő szakmai alázattal végzi. Tizenkilenc év alatt munkájára panasz nem érkezett, az ellátottak ragaszkodnak a kedves személyiségéhez.
Trényi István, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat szociális munkása, aki 2004. december 1-jén került a Zöld Diófa gondozóba, mint klubgondozó. Ezt követően szociális segítő munkakörbe került, azóta is töretlenül végzi ezt a munkát. A kispesti idősek szeretik, tisztelik, mindig van egy jó szava az idősekhez és feladatát is mindig, mindenkor magas színvonalon látja el. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás indulása óta jelen van ebben a szolgáltatásban is, az időseknek szereli a készülékeket és végzi az ezzel kapcsolatos adminisztrációt is. Megbízható, pontos, szorgalmas. Kapcsolata a kerületi intézményekkel, azok munkatársaival jó.
Az eseményen részt vett: Balázs Piroska, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat, Vighné Vincze Erzsébet, a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum intézményvezetője, és Varga Attila alpolgármester.
© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.