2021. szeptember 27., hétfő, Adalbert

Önkormányzati tüzelő a rászorulóknak

Kispest
2020. november 25. szerda Írta: Csizmadia Viola

 


Egy-egy köbméter tűzifával segíti az önkormányzat azt a negyven rászorult családot, akiket a kerületi szociális ellátórendszer rendszeresen segít. Ez a tüzelőmennyiség közel egy hónapra elegendő – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

Az első adag tüzelőt, a hagyományoknak megfelelően Gajda Péter polgármester, Varga Attila és Vinczek györgy alpolgármester segített a Közpark Kft. munkatársainak behordani a Nádasdy utcában lakó Csomó Jánosné és Peres Erzsébet Ilona kamrájába.

Az önkormányzat szociális intézményhálózata minden évben a tél beálltával ingyenes téli tüzelő kiosztásával és kiszállításával természetben is próbál segíteni a leginkább rászoruló kispestieknek. A nyilvántartott, rendszeres segélyre, segítségre szoruló, többségében nyugdíjas kispestiek között osztják szét a fát. Idén 40 család, illetve idős magánszemély kap ingyenesen 1-1 köbméter tüzelőt és papírhulladékból készített „téglát”, papírpelletet. A mennyiség közel egy hónapra elegendő, de ők a tél folyamán támogatást is igényelhetnek, hogy abból pótolni tudják a fűtőanyagot.

 

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.