2021. augusztus 04., szerda, Domonkos és Dominika

Hamarosan kész az új gyermekorvosi rendelő a Csokonai utcában

Kispest
2020. október 27. kedd Írta: Csizmadia Viola

 

 

Már december végére, január elejére elkészül az épület teljes átépítése a kispesti civilek korábbi otthonában, a Csokonai utca 1-3. szám alatt, ahol az átfogó kerületi egészségfejlesztési program következő állomásaként a Kispesti Egészségügyi Intézet (KEI) földszintjén eddig dolgozó házi gyermekorvosok és védőnők kapnak majd helyet – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől azon a bejáráson, amelyen dr. Vitál Márton jegyzőt helyettesítő aljegyző és Vinczek György alpolgármester is részt vett.

Mint arról már korábban beszámoltunk, az átfogó kerületi egészségfejlesztési program keretében a KEI Ady Endre úti főépületének földszintjén, a korábbi gyermek háziorvosi rendelők helyén hamarosan egy korszerű radiológiai diagnosztikai labort (CT és MR) alakítanak ki, ezért költöznek a gyermekorvosok a Csokonai utcába, a civilek pedig a szintén átépítés alatt lévő új otthonukba, az évek óta nem használt, korábban a Főkefe Zrt. által bérelt mintegy 160 négyzetméteres ingatlanba a Templom tér sarkára, amelyet mintegy 26 millió forintból tesz igazi közösségi térré az önkormányzat. A házi gyermekorvosi ellátás ezzel a több mint 100 millió forintos beruházással, egy új modern rendelővel gazdagodik – mondta a polgármester.

A beruházást felügyelő Horváth Gyulától, a Kispest Kft. vezetőjétől megtudtuk az épület legfontosabb adatait: a most teljesen átépítésre kerülő majd 400 négyzetméter alapterületű intézményben 8 orvosnak 4 rendelőt, egy tanácsadó helyiséget, egy orvosi szobát, egy vizsgálót, egy diszpécserszobát és egy-egy beteg- és tanácsadói várót alakítottak ki.

A tervek szerint az épületet akár már januárban használatba vehetik a kispestiek annak ellenére, hogy a külső munkálatok, mint az épület színezése, a téli időszakban nem készülhetnek el.

 

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.