2021. szeptember 27., hétfő, Adalbert

Ismét itt a Kispesti Közösségi Költségvetés

Kispest
2020. október 21. szerda Írta: Csizmadia Viola

 

A Polgármesteri Program részeként immár ötödik alkalommal kérjük a kispestiek javaslatait a kerületi fejlesztésekre. Javaslatot tenni, akár online is, október 31-ig lehet tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

A polgármester tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány szeptemberig 31 millió forintos váratlan, előre nem tervezett kiadást, valamint 40 millió forint sajátbevétel-kiesést jelentett az önkormányzatnak. Ezen felül a központi kormányzat 120 millió forint támogatást vont el a kerülettől, valamint 170 millió forintos gépjármű- és reklámadó-bevételt vett el Kispesttől. Összességében így 361 millió forinttal marad kevesebb az önkormányzatnál, amelyből 290 millió forint hiány a kormányzati elvonások miatt keletkezett.

Ezért a 2020-as évre megszavazott projektek végrehajtását átmenetileg felfüggesztették, de az önkormányzat idén is szeretné, hogy igényfelméréssel a kerületben élők ismét elmondhassák fejlesztési ötleteiket. Gajda Péter bízik abban, hogy a következő évi központi kormányzati elvonások kisebb mértékűek lesznek, és a forráshiány enyhülésével mielőbb megvalósulhatnak a kispestiek fejlesztési ötletei, javaslatai is.

A közösségi költségvetés kialakítása együttes munka, hiszen egy újfajta szemléletről, új városfejlesztési módról van szó, melynek megtervezése és megvalósítása közös feladat és lehetőség – teszi hozzá a polgármester.

Gajda Péter felhívja mindenki figyelmét, hogy a beérkezett javaslatokat, észrevételeket figyelembe véve idén is hét városrészre várják a javaslatot: Felső-Kispest 1. (Üllői út – Simonyi Zsigmond utca – Vak Bottyán utca közötti terület), Felső-Kispest 2. (Üllői úttól északra – Simonyi Zsigmond utcától keletre eső terület), Felső-Kispest 3. (Üllői út – Ady Endre út – Kisfaludy utca közötti terület), Felső-Kispest 4. (Üllői út – Ady Endre út – Hofherr Albert utca közötti terület), Kertváros, Hagyományos Kispest és Wekerletelep.

Az online szavazólap elérhető az uj.kispest.hu honlapon, a Közlemények menüpont alatt.

 

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.