2021. szeptember 27., hétfő, Adalbert

Költöznek a házi gyermekorvosok az SZTK-ból

Kispest
2020. augusztus 24. hétfő Írta: Csizmadia Viola

 


Az elkövetkező időszakban rendkívül fontos fejlesztések kezdődnek a Kispesti Egészségügyi Intézetben és a kerületi egészségügyi ellátásban. Egészséges Budapestért projekt keretében az Ady Endre úti központi épületben létrejöhet az egynapos sebészet, ezen kívül radiológiai diagnosztikai központ kezdi meg működését Kispesten, valamint korszerű labort alakítanak ki, és ezzel párhuzamosan új helyre költöznek a kerületi gyermekgyógyászok az SZTK-ból – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

 

Az átalakulás első lépéseként szeptember elsejétől új munkarendben, a korábban az Ady Endre úton dolgozó kerületi gyermek háziorvosok új helyszínen gyógyítanak majd. Mint a képviselő-testület legutóbbi ülésén Vinczek György alpolgármestertől megtudtuk, ezek a házi gyermekorvosok az átalakítás végére a Csokonai utcába költöznek, a védőnői szolgálat pedig a Forrásházba.

Az alpolgármester szerint, mint minden változás nézetkülönbséggel, álláspontok és érvek, vélemények ütköztetésével és cseréjével jár, sokszor konfliktusokat szül. Az önkormányzat a költözés előkészítése során rendkívül nyitott és kompromisszum-kész volt a gyermekgyógyászokkal, hiszen minden elképzelés a színvonalasabb ellátást szolgálja. Sajnos az nem volt megoldható, hogy a gyermekorvosok már rögtön az új telephelyre, a Csokonai utcába költözzenek, de remélik, hogy mindenki megérti és elfogadja ezt a szükséghelyzetet – tette hozzá Vinczek György.

 

© 2008-2021 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.