2024. április 12., péntek, Gyula

Kisvendéglős hangulat, éttermi színvonal

Kispest
2011. június 20. hétfő Írta: Nagy István

Kispest régi kertvárosi részében, az Esze Tamás utcában, távol a kerület forgalmas útjaitól, csomópontjaitól bújik meg a Két Barát Vendéglő. A csendes, békebeli nyugalmat árasztó családi házas környék olyan atmoszférát teremt, ahol szívesen tölt el az ember pár órát a kerthelyiségben vacsorázva. A belső térben első pillantásra is jól elkülönül egymástól a dohányzó és a nemdohányzó rész, ami pozitív, de az egy kicsit már zavaró, hogy mellékhelyiséget csak a „füstös” szakaszon keresztül lehet megközelíteni.

 

Az első meglepetés az étlapot átolvasva ért bennünket, az ugyanis meglepő gazdagságról és ötletességről tett tanúbizonyságot. Az ínyencek választhatnak kaviárt, vagy a korábban oly közkedvelt rántott békacombot, hogy csak a legkülönlegesebb előételeknél maradjunk. Persze a bőség zavara kicsit meg is nehezítette a döntésünket, de ez legyen a legnagyobb bajunk.

A Két Barátban a meglepő az, hogy a séf nem csupán az étlap kínálta sokféleség kívánalmának tud megfelelni, de jóval felül is múlja elvárásainkat. Az előételként választott hideg füstölt lazac vajjal és pirítóssal tökéletes étvágygerjesztőnek bizonyult. Az ököruszály leves is hozta a jó szintet, a mennyiségével sem volt  gond, a benne úszó grízgaluska pedig, merem állítani nagymamáink főztjét idézte. A főételként választott vaddisznó steak is úgy volt jó, ahogy elénk tették. A túrós palacsintát is elfogyasztottuk valahogy, de lehet, jobban esett volna helyette a „kaisersmarn” baracklekvárral.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy első blikkre úgy tűnhet, a Két Barát Vendéglő példátlanul bőséges étlapja alapján talán túl magasra helyezi a lécet, de számunkra bebizonyították, hogy képesek azt átugrani. Ha ez így marad, akkor bizonyára az egyre növekvő vendégszámnak köszönhetően jut majd forrás a belső tér hangulatának javítására is. Amíg ez nem történik meg, addig is járjanak nyugodtan a kerthelyiségbe, nem fogják megbánni.

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.