2024. április 12., péntek, Gyula

Kispest 140

Kispest
2011. június 20. hétfő

A sokszor borongós idő ellenére is nagy érdeklődésre tartott számot a Kispesti Városünnep. A Kispesti Önkormányzat és a KMO Művelődési Ház együttműködésével létrejött ünnepi rendezvénysorozatot ezúttal is a Templom téren rendezték. Idén azonban különlegesen gazdag volt a program, mivel a városrész idén ünnepli fennálásának 140. évfordulóját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az idei Kispesti Városünnepen nagysikerű koncerteket adott Szalóki Ági, Demjén Ferenc és Hevesi Tamás, valamint az OLD BOYS. A koncerteken kívül "Öko-játszótér" és "Cirkusz Akadémia" szórakoztatta a vendégeket.

 

Kispest története 1869-ben kezdődik, ekkor parcelláztak fel építési telkeket az Üllői út, Ady Endre út, Rákóczi utca és Jáhn Ferenc utca közötti „Őskispestnek” nevezett területen. A fővárosinál jóval olcsóbb telekárak sok betelepülőt vonzottak. A lélekszám gyors gyarapodásának köszönhetően száznegyven évvel ezelőtt, 1871. június 11-én, a Vecséstől történő elszakadás után, vált Kispest önálló településsé. Ezt az eseményt ünneplik meg a kispestiek városünnepükön.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2008-2024 Kerületi magazinlapok. Minden jog fenntartva.